Studenţii de la Universitatea "Dunărea de Jos" sunt nemulţumiţi că ÎNTÂRZIE BURSELE

Studenţii de la Universitatea "Dunărea de Jos" sunt nemulţumiţi că ÎNTÂRZIE BURSELE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Studenţii îşi aşteaptă bursele deja de două luni jumătate. Supărarea lor creşte odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. Nicoleta Teleucă, de la Facultatea de Litere, îşi aminteşte că, în toţi anii de studiu, bursa s-a lăsat aşteptată. Aceasta ne-a declarat că este indignată de faptul că nu se respectă nişte termene de primire a banilor: "Aici e vorba de răsplata unor tineri care învaţă. Dacă universitatea aşteaptă corectitudine şi seriozitate de la studenţi, şi studenţii, la rândul lor, au aceleaşi aşteptări din partea universităţii". Nicoleta este un caz fericit, pentru că reuşeşte să se descurce, deoarece munceşte şi are şi un salariu stabil. Dar există şi cazuri în care studenţii depind în totalitate de banii alocaţi de Universitate, din simplul motiv că părinţii lor nu dispun de alte resurse. Diana Cristina Banaga nu are niciun job şi se descurcă foarte greu de două luni şi ceva, de când tot aşteaptă bursa: "Într-adevăr, nu e o sumă mare, dar mi-am făcut deja planuri cum să-i cheltui în luna aceasta". Mulţi tineri aşteaptă aceşti bani şi pentru a cumpăra cadouri celor dragi.

La fel de nerăbdătoare este şi Andreea Petcu, studentă la Jurnalism, care nu se bazează neapărat pe bursă, atunci când are de făcut unele cheltuieli considerabile, dar spune că banii de burse îi sunt totuşi necesari.

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. dr. ing. Iulian Bîrsan, susţine, la rândul său, că de vină pentru întârzieri sunt studenţii, care nu depun dosarul cu acte la timp: "Chiar şi când sunt doar doi-trei studenţi care nu au depus actele la timp, noi nu putem finaliza treburile. Astfel se întârzie tot procesul". În plus, acesta mai afirmă că şi la transferul banilor se mai produc întârzieri şi acest lucru nu depinde de el: "Cum ajung banii la noi, imediat îi transmitem mai departe", promite rectorul.

Citit 2232 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.