RECTORUL Iulian Bîrsan despre renunţarea la lucrarea de licenţă: "N-ar trebui să se schimbe regulile în timpul jocului"

RECTORUL Iulian Bîrsan despre renunţarea la  lucrarea de licenţă: "N-ar trebui să se schimbe regulile în timpul jocului"
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" susţine că nu a luat încă o decizie dacă se va renunţa sau nu la lucrarea de licenţă. Rectorul Iulian Bîrsan susţine că, deocamdată, nu a primit nicio solicitare în acest sens, dar că, la sfârşitul săptămânii, va fi discutată problema în Consiliul de Administraţie.

"Sunt aici câteva chestiuni de care va trebui să ţinem cont în luarea unei asemenea decizii. În primul rând, n-ar trebui să se schimbe regulile în timpul jocului. Dai examen, dar trebuie să-l anunţi pe student din timp, nu cu câteva luni înainte de  licenţă. Unii dintre ei chiar s-au apucat de realizat lucrarea. În al doilea rând, mi s-ar părea normal ca testul grilă să se dea din toate disciplinele,  să  conţină 1.200 de întrebări, să fie un fel de rezidenţiat cu durata de patru ore. Pentru că e problematic să dai test din una  sau două discipline", a precizat rectorul.

Acesta susţine că în perioada imediat următoare va participa şi la Consiliul Naţional al Rectorilor, unde se va discuta, cu siguranţă, despre acest subiect.

"Consider că spaima de plagiat n-ar trebui să fie o problemă. Profesorul coordonator al lucrării de licenţă e responsabil de acest lucru", crede Iulian Bîrsan.

Rectorul a mai spus că universitatea gălăţeană deţine de patru ani soft antiplagiat, care este folosit în prezent la lucrările de doctorat şi la cărţile publicate la editură, urmând ca verificarea să fie extinsă pentru masterat şi pentru licenţă.

Citit 4319 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.