Peste 12.000 de elevi gălăţeni au dat SIMULARE la Limba română

Peste 12.000 de elevi gălăţeni au dat SIMULARE la Limba română
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 12.000 de elevi au susţinut ieri simularea probei scrise la Limba şi literatura română, la  Evaluare Naţională şi Bacalaureat, 4.335 la clasa a VIII-a, 4.103 la clasa a XI-a şi 4.116 la clasa a XII-a.

De la inspectoarea de specialitate la această disciplină, Daniela Nistor, am aflat că, atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Bacalaureat, subiectele au fost "previzibile, au respectat formatul anunţat de ministerul Educaţiei şi s-au încadrat în limitele cunoştinţelor prevăzute de programă". Aceasta susţine că la liceele şi şcolile bune notele ar trebui să fie peste 7,00 la aşa subiecte, iar la liceele tehnologice, toţi ar trebui să ia note de trecere, dacă au tratat cu seriozitate pregătirea pentru simulare.

Viitorii absolvenţi de gimnaziu au avut de argumentat că poezia "Toamnă la Miorcani" de Ion Pillat aparţine genului liric şi să scrie despre o întâmplare petrecută în timpul practicării unui joc.

La clasa a XI-a, la uman au avut de prezentat particularităţile unei comedii, iar la real, să scrie despre o poezie de Eminescu. La clasa a XII-a, la uman au avut de prezentat o poezie de Ion Barbu, iar la real, una de Tudor Arghezi.

Citit 1727 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.