Imprimă această pagină

BURSE substanţiale pentru studenţii de la "Dunărea de Jos"

BURSE substanţiale pentru studenţii de la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

După suplimentarea cu 50 la sută a fondului pentru burse, conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" va mări cuantumul acestor ajutoare băneşti acordate studenţilor. De la prorectorul Ştefan Baltă, am aflat că studenţii gălăţeni vor primi patru tipuri de burse.

Prorectorul Ştefan Baltă ne-a informat că, având în vedere faptul că s-a suplimentat cu 50 la sută fondul de burse, conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" a elaborat un nou regulament de acordare a acestui sprijin financiar pentru studenţii gălăţeni, regulament ce a fost elaborat în Consiliul de Administraţie şi urmează să fie aprobat de Senat.

Bursa socială se poate cumula şi cu alte tipuri de burse

Prorectorul Ştefan Baltă ne-a mai spus că, în conformitate cu noua metodologie, studenţii care primesc bursă socială o pot cumula şi cu alt tip de sprijin financiar, dacă au medie mare. Lucru care nu se întâmpla până în prezent. Totodată, o altă noutate o reprezintă faptul că s-a renunţat la bursa de studiu. Dar studenţii gălăţeni urmează să primească tot patru tipuri de astfel de ajutoare: bursa socială, bursa de merit 1 (care o va înlocui pe cea socială), bursa de merit 2 şi bursa de performanţă.

Prorectorul  susţine că  metodologia a fost discutată şi cu studenţii, care au fost de acord cu modificările, mai ales că s-a păstrat cam acelaşi număr de bursieri ca şi până în prezent, dar cuantumul lor se va tripla sau dubla, după caz.

De două sau de trei ori mai mari

Bursa socială se va tripla şi va creşte de la 200 de lei, cât era până acum, la 600 de lei. Bursa de merit 1, care o va înlocui pe cea socială, va fi de 800 de lei, de la 300 de lei, bursa de merit 2 va ajunge la 1.000 de lei, de la 400 de lei, iar cea de performanţă va fi de 1.200 de lei. Trebuie precizat că toate sumele sunt nete.

Dacă avem în vedere faptul că studenţii care îndeplinesc condiţiile pentru bursă socială pot avea şi medii mari, deci pot beneficia de ambele ajutoare financiare, putem spune că sumele pe care le vor primi se apropie de un salariu minim pe economie şi chiar îl depăşesc binişor. Un student performer care provine dintr-o familie săracă va primi 1.800 de lei, bursierii de  merit care au şi bursă socială vor primi 1.400 de lei  sau 1.600 de lei.

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" a elaborat un nou regulament de acordare a acestui sprijin financiar pentru studenţii gălăţeni, regulament ce a fost elaborat în Consiliul de Administraţie şi urmează să fie aprobat de Senat, a declarat Ştefan Baltă, prorector.

Citit 17784 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 00:47

Roxana Artene Penciu