Sărbătoare Kiwanis la Biblioteca Franceză

Sărbătoare Kiwanis la Biblioteca Franceză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urma cu zece ani, Clubul Kiwanis Galaţi sărbătorea pentru prima oră Ziua Francofoniei la Biblioteca Franceză  "Eugene Ionesco", la îndemnul prietenilor de la Districtul Kiwanis France -  Monaco. Anul  acesta, Clubul Kiwanis a cinstit această zi abordând tema “Pământul, grădina noastră planetară”. Biblioteca Franceză a devenit neîncăpătoare prin participarea bursierilor Kiwanis şi a multor elevi gălăţeni.

A urmat un carusel de activităţi ale Liceului de Artă “Dimitrie Cuclin”: expoziţia dedicata temei, organizată prin eforturile profesoarelor (membre Kiwanis) Jana Andreescu şi Liliana Negoescu, minirecital de muzică în franceză, interprete Sabina Crăescu şi Diana Zaharia şi muzică de Debussy, la flaut cu Alexandra Ion. În acest timp, 12 elevi au pictat teme florale cu gândul la copiii bolnavi de cancer care vor merge în vara într-o tabăra specială, cu banii rezultaţi din vânzarea acestor pânze de către Clubul Kiwanis.

S-au acordat apoi diplomele de participare şi bursele elevilor, după care s-au desemnat câştigătorii Concursului Naţional Kiwanis de Eseuri (în limba franceză). A excelat eleva Teodora Vlad, de la CNVA, care a câştigat o excursie de o săptămână în Franţa. Celelalte premii au fost în bani: premiul I - Andra Irina Diaconu, CNCN; premiul al III-lea - Cosmina Ambrose, Liceul “Dunărea”; menţiuni - Ramona Petronela Baisan, Ecaterina Necula, Armencea Iulia, Stoica Cristina, toate de la CNCN.

Citit 2069 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.