UPDATE. Accident pe muncă pe Faleză. Doi muncitori ai Apă Canal, inconştienţi

UPDATE. Accident pe muncă pe Faleză. Doi muncitori ai Apă Canal, inconştienţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
A avut loc un accident de muncă în care au fost implicaţi doi angajaţi ai societăţii Apă Canal. Cei doi, în vârstă de 51, respectiv 55 de ani, efectuau lucrări de mentenanţă la staţia de pompare de la Elice, moment în care li s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza acumulărilor de gaze. La faţa locului au fost solicitate de urgenţă echipaje al ISU şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pompierii au fost cei care i-au scos pe cei doi bărbaţi din subteran şi i-au predat echipajelor medicale, unul dintre muncitori fiind în stop cardio-respirator. „Echipajele de pompieri au intervenit pentru extragerea a două persoane dintr-un canal de colectare a apelor uzate, acestea erau în stare de leşin. La momentul extragerii, una dintre ele era în stop cardio-respirator şi cu o lovitură la cap şi una în stare de inconştienţă. Victima a fost resuscitată şi preluată de un echipaj de terapie intensivă a SMURD, cealaltă persoană fiind transportată de la spital de o ambulanţă”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Conform sursei citate, cei doi muncitori nu aveau echipament de protecţie în momentul în care au intrat în staţia de pompare. „Făceau lucrări de mentenanţă la staţia de pompare care trimite apa uzată către staţia de epurarea a municipiului Galaţi. A fost o acumulare de gaze, dar am înţeles că ei ştiu şi şi-au făcut ventilaţia de rigoare, dar probabil a fost o acumulare în exces sau ceva mai puternic care  a creat dificultăţi la intervenţie”, ne-a explicat Aurel Condurache, director tehnic al  Apă Canal.

Din fericire, cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spital în stare stabilă. „Avem două victime, probabil intoxicate cu monoxid de carbon, una dintre ele căzută jos în momentul în care a încercat să acorde primul ajutor primei victime. Nu prezintă, momentan, risc vital, dar vom vedea după investigaţiile ulterioare”, ne-a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, medic UPU – SMURD Galaţi.

Cei doi muncitori se aflau în timpul programului, iar evenimentul neplăcut în care au fost implicaţi este accident de muncă. Acesta este motivul pentru care Inspectoratul teritorial de Muncă a deschis o anchetă. „Se făceau intervenţii la o staţie de pompare din cadrul Apă Canal. Se pare că cei doi muncitori care au intrat în incinta staţiei, aflate în subteran, au fost afectaţi de un gaz, posibil rezultat din atmosferă datorită canalizării sau datorită lipsei de oxigen, spaţiul fiind închis şi neaerisit. Cei doi muncitori au fost transportaţi la spital, iar noi facem verificări care a fost cauza producerii evenimentului şi, eventual să dispunem măsuri în consecinţă”, a declarat Viorel Dumitru, directorul ITM.

Citit 5041 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.