Tecuci / Cvartet de traficanţi de droguri – neutralizat!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trafic de droguri de risc în formă continuată, procurare sau cumpărare şi deţinere de produse cannabice (haşiş şi marijuana) pentru consum propriu, dar şi pentru comercializare - aceasta e salba de infracţiuni pe care şi-au agăţat-o de gât patru tecuceni. E vorba de Chiriac Alexandru, zis „Alex”, de 23 de ani; Ciobanu Gheorghe („Buzatu”), de 26 de ani; Diaconescu Octavian („Octav”) – 33 de ani şi Costin Costică („Ciocan”) – 37 ani.

Cvartetul tecucean dedulcit la droguri a căzut în urma unei ample acţiuni organizată la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi. Aceştia, după cum ne-a precizat Ion Ciafalon, procurorul şef, al instituţiei amintite,  au fost sprijiniţi de lucrătorii de poliţie de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, de cadre de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, precum şi de lucrători de la Poliţia Municipiului Tecuci.

Tecuci, oraşul în care se întâmplă… crimă organizată

Aşadar, deşi oraşul Tecuci  e considerat un loc în care aparent nu se întâmplă nimic, iată că n-a fost ocolit de cei care cochetează cu fărădelegi asimilate categoriei infracţionale denumite crimă organizată. Cele patru persoane care au căzut în plasa întinsă de echipa complexă amintită, au fost prezentate la instanţa de judecată şi, la această oră, sunt deja în stare de arest preventiv.

Capul răutăţilor comise cu droguri este, aşa cum reiese din documentele DIICOT Galaţi (rechizitoriu şi referat cu privire la luarea măsurii arestării preventive), Chiriac Alexandru. Acesta, în perioada octombrie 2010-octombrie 2011, a procurat, cumpărat oferit şi pus în vânzare, în mod repetat, produse cannabice (haşiş şi marijuana).

La rându-i, Ciobanu Gheorghe, s-a remarcat, dacă se poate spune aşa, prin aceea că, la un moment dat, a vândut 50 de grame de haşiş, adică 50 de doze de drog şi că, în acelaşi timp, a şi gustat şi folosit la propriu produse cannabice. La fel s-a implicat şi Diaconescu Octavian, iar în dreptul lui Costin Costică poate fi trecută şi isprava de a fi încercat să înfiinţeze o cultură de cânepă.

Cu THC-ul în nas, dar şi la analiză!

Ghinionul lor a fost că, tecuceni fiind, „mirosul” drogurilor manipulate de ei s-a răspândit repede în zonă, ajungând şi la nasul celor care le-au luat urma. La un moment dat, de exemplu, Chiriac Alexandru a vândut 3,25 grame de substanţă vegetală şi un gram de substanţă solidă pentru suma de 201 lei. Substanţele au fost testate în laborator, prilej cu care s-a constatat că aveau ca substanţă activă în conţinut tetrahidrocannabinol (THC).

După ce au căzut bine în flagrant, pe la casele celor patru au început şi percheziţiile, care chiar n-au fost organizate degeaba din moment ce, acasă la Chiriac Alexandru, de exemplu,  au fost găsite droguri în ulucul de la acoperişul casei, precum şi într-un stâlp (ţeavă metalică) al porţii de acces.

Chiar şi în poşeta unei prietene a unuia dintre băieţi au fost găsite 10 doze de substanţă vegetală cu conţinut cannabic.

Sănătatea publică – valoare socială „atinsă” de traficanţi!

Aşadar, deocamdată, se pare că acest grup de  traficanţi de droguri de risc din Tecuci a fost destabilizat. Această afirmaţie se sprijină pe realitatea că în acest dosar, procurorii DIICOT Galaţi au pus sub învinuire alte opt persoane, care achiziţionau droguri de la cei patru inculpaţi.

E de remarcat în acelaşi timp, fermitatea judecătorilor Tribunalului Galaţi, care n-au ezitat să dispună arestarea preventivă  a celor patru tecuceni, apreciind gradul ridicat  de pericol social pe care-l reprezintă traficanţii, aceştia fiind de altfel pasibili de  o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între trei şi 15 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi. Judecătorii au pus, totodată, în evidenţă, gradul de pericol social ce rezultă mai ales cu privire la atingerea de valori sociale precum sănătatea publică. Din câte am aflat, cele patru persoane arestate preventiv au făcut recurs împotriva acestei măsuri. Pe parcurs vă vom informa cu cele ce se vor mai întâmpla.

Citit 9509 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.