Întreruperi de curent repetate, în cartierul Aviaţiei

Întreruperi de curent repetate, în cartierul Aviaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miile de locuitori din Aviaţiei au rememorat probabil, în interval de nici 24 de ore, zilele în care curentul electric se dădea cu porţia. Şi asta pentru că lumina s-a întrerupt de cel puţin două ori luni seara, pentru perioade de ordinul zecilor de minute, iar situaţia s-a repetat şi marţi dimineaţă, când lumina s-a oprit din nou.

„Am rămas fără curent luni pe la 9 şi ceva seara. M-am uitat pe geam şi am văzut că toată zona era în beznă. După vreo jumătate de oră, lumina a revenit, dar apoi, la scurt timp, a picat iar. Ni s-a oprit şi căldura, mi-a fost teamă că s-au stricat calculatorul şi televizorul. Azi dimineaţă, iar, am rămas din nou fără curent. Până la urmă, nu s-a stricat nimic, dar aştept să văd dacă Electrica îşi cere scuze pentru aceste întreruperi neanunţate”, ne-a declarat Maria Pavel, o cititoare a „Vieţii libere” din Micro 39.

Reprezentanţii Biroului de Relaţii Publice Electrica SDEE Galaţi spun că întreruperile s-au datorat unor cabluri avariate pe Drumul de Centură. Oarecum curios, răspunsul primit de „Viaţa liberă” face referire la doar o singură întrerupere în cursul serii de luni.

„Luni, 14 noiembrie, la ora 21,18, a avut loc o avarie care a afectat cartierul Aviaţiei. Mai exact, problema a apărut pe Drumul de Centură – în zona Depozitelor, afectând furnizarea energiei electrice în cartierele Micro 38, 39 şi 40. Consumatorii din zonele menţionate au fost realimentaţi în totalitate la ora 21.50. Motivul întreruperii a constat în avarierea unui cablu de 6 kV. Avarierea a fot provocată de tasarea terenului din zonă din cauza traficului greu, precum şi de montarea unui gard în vecinătatea cablurilor. În timp, construcţia a afectat acest cablu, acesta, la rândul lui, deteriorând şi celelalte cabluri aflate în vecinătate.

Marţi, 15 noiembrie, începând cu ora 7,30 s-au demarat lucrările de depistare şi remediere a defectului. Acesta a fost şi motivul pentru care în zonele menţionate au mai apărut întreruperi în furnizarea energiei. Au fost trimise în teren echipe de intervenţie şi utilaje pentru remedierea defectului în regim de urgenţă şi în maximă siguranţă. Menţionăm că, dacă lucrurile nu se complică pe parcursul lucrărilor, sperăm ca până în jurul orei 18,00 (n.red – marţi seară) toată zona să fie realimentată”, ni s-a comunicat de la Biroul de Relaţii Publice Electrica SDEE Galaţi.

Citit 3967 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2011 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.