Din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, deschiderea Băii Comunale a fost amânată

Din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, deschiderea Băii Comunale a fost amânată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Cu toate că era anunţată încă de la sfârşitul lunii octombrie, finalizarea lucrărilor la bazinul de înot al Băii Comunale se mai amână pentru cel puţin o lună şi jumătate. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a explicat această situaţie prin întârzierea livrărilor diverselor materiale şi componente.  

„Acum lucrările se află în ultimul stadiu. Pe 25 sau pe 26 noiembrie aşteptăm gresia şi faianţa, după care, în următoarele trei săptămâni se finalizează şi etapa de montare acestor materiale. Concomitent, muncitorii vor da şi ultima mână de var în holul de intrare al Băii Comunale”, ne-a explicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Teste la bazin

În urmă cu trei săptămâni, bazinul de la Baia Comunală a fost umplut cu apă, pentru a se testa dacă există pierderi şi dacă garniturile sunt etanşe. Bazinul a rămas umplut timp de două săptămâni, timp în care s-a constatat că nu există niciun inconvenient de natură tehnică.

Când vor putea gălăţenii să vină la bazin?

„Preconizăm că lucrările vor fi încheiate complet până la sfârşitul anului, urmând ca, în cursul primei părţi a lunii ianuarie, să se efectueze constatarea lucrării. Dacă totul merge conform planului pe care îl avem, credem că pe 15 ianuarie oamenii vor putea veni să înoate în noul bazin”, a precizat Nicuşor Ciumacenco.

Întrebat despre cât va costa intrarea, viceprimarul ne-a spus că încă nu au fost stabilite tarifele. „Părerea mea este că va fi dat în administrare la Gospodărire Urbană şi că, în momentul respectiv, se va veni şi cu o propunere de tarif”, a mai adăugat sursa citată.

Costurile totale ale lucrării de renovare a Băii Comunale se ridică la aproximativ 59 de miliarde de lei vechi, sumă la care se adaugă valoarea TVA-ului. Un aspect pozitiv este acela că firma care s-a ocupat de efectuarea lucrărilor s-a încadrat în bugetul stabilit iniţial, nemaifiind necesară o suplimentare de buget.

Va fi renovat şi restul Băii Comunale

Deşi prima parte a lucrărilor nu a fost finalizată încă, a început deja renovarea celei de-a doua părţi a proiectului, care vizează modernizarea restului Băii Comunale. Valoarea acestei a doua etape va depăşi puţin suma de 4 milioane de lei noi, banii provenind din fonduri europene.

Citit 2208 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2011 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.