La Agro Dunărea s-a deschis raiul păsărilor şi al animalelor (VIDEO)

La Agro Dunărea s-a deschis raiul păsărilor şi al animalelor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După multe zile de muncă, ieri s-au deschis porţile celei mai mari expoziţii de porumbei, păsări şi animale găzduită de la Halele Agro Dunărea. Evenimentul, organizat de Uniunea Generală a Crescătorilor de Porumbei, păsări şi animale mici din România şi Agro Dunărea, a depăşit aşteptările tuturor. Vizitatorii au apărut încă de la primele ore ale dimineţii.

„Am fost şi la celelalte două expoziţii organizate în aceeaşi locaţie. Nu mă aşteptam ca aceasta să fie aşa de mare şi să văd atât de multe vietăţi. Sunt un mare iubitor de animale şi păsări şi mă bucur că cineva se gândeşte şi la noi. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de expoziţii”, ne-a spus unul dintre vizitatori.

Bucuria copiilor

Cu ochii aţintiţi la cuşti, gălăţenii s-au dovedit a fi foarte scumpi la vorbă. Şi aveau şi motive, mai ales că aveau foarte multe de văzut şi fiecare exponat merita admirat pe îndelete. Un crescător de porumbei însă a ţinut să ne spună câteva cuvinte: „Mă bucur că la Galaţi s-a reuşit o astfel de naţională. Este un lucru minunat care ar trebui repetat mai des, în special pentru cei mici. Au venit câţiva copii şi se uitau la cuşti şi întrebau miraţi ce vietăţi sunt alea. Săracii copii nu ştiau cum arată raţa sau gâsca. Nu au văzut nicăieri o găină şi ne mai minunăm de faptul că se sperie atunci când îi duci la ţară. Pentru mine, personal, aceasta o fost o experienţă tristă. Voi discuta cu cei de la Asociaţia Columbofilă din Galaţi, din care fac şi eu parte, să încercăm fă facem şi alte expoziţii, special pentru ca cei mici să cunoască cât mai multe despre păsări şi animale”, ne-a spus Mircea Dănăilă, vicepreşedintele Asociaţiei Columbofile Galaţi.

Invitaţii neonorate

Organizatorii s-au gândit însă la acest aspect şi au trimis invitaţii tuturor primăriilor din judeţ. „Am trimis invitaţii primăriilor pentru a le anunţa că le asigurăm transportul pentru copiii din localitate. Din păcate, doar trei primari au răspuns invitaţiei, aşa că 250 de copii din Schela, 250 din Independenţa şi 100 din Braniştea vor veni la Galaţi să viziteze expoziţia. Ne pare tare rău că nu şi-au arătat şi alţii interesul, mai ales că noi le asiguram transportul dus-întors spre localitatea de domiciliu”, ne-a spus unul dintre organizatori.

Prichindeii gălăţeni care au venit însoţiţi de părinţi sau bunici au avut ce vedea. Unii dintre trei au luat şi aparatele de fotografiat de acasă pentru a poza cele mai frumoase exponate. Asta ar trebui să facă fiecare vizitator în parte, apoi să trimită cea mai frumoasă fotografie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a se înscrie la concursul, al cărui mare premiu va fi o excursie pentru două persoane la Viena, în noaptea de Revelion.

Dacă nu aţi reuşit ieri să ajungeţi la expoziţia naţională de porumbei, păsări şi animale mici mai aveţi timp până duminică, la ora 15,00. Transportul este asigurat de organizatori din Strada Domnească, aşa că tot ce mai aveţi de făcut este să porniţi la drum. Nu se ştie când veţi mai avea ocazia să admiraţi atâtea vietăţi – porumbei, găini, raţe, gâşte, păuni, fazani, cai de rasă, ponei, veveriţe, maimuţe, papagali exotici -, într-o expoziţie de rangul celei organizate zilele acestea la Galaţi. Nu uitaţi că astăzi expoziţia se închide la ora 17,00, iar duminică programul de vizitare este între 9,00 şi 15,00. Biletul de intrare costă doar cinci lei pentru un adult, copii având accesul gratuit.

Media

Video: Sorin Pană
Citit 4598 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.