Fabrică ilegală de ţigări la Tirighina
Foto: Foto: Sorin Pană

Fabrică ilegală de ţigări la Tirighina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 20 de cetăţeni români şi străini au fost duşi la audieri, azi-noapte, după ce oamenii legii au descoperit o fabrică de ţigări contrafăcute, la ieşire din Galaţi, lângă Hotelul Tirighina.

Acţiunea a fost una de amploare, la ea participând aproape toate structurile poliţieneşti din Galaţi: DIICOT, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ), Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), Serviciul Român de Informaţii (SRI) filiala Galaţi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Garda Financiară.

Fabrică ilegală, „în plin proces de producţie” Ieri, la ora 13.30, poliţiştii au desfăşurat 20 de descinderi simultane, în întreg judeţul. Potrivit informaţiilor Poliţiei de Frontieră ”la una dintre percheziţii a fost descoperită (…) o fabrică clandestină de ţigarete care la momentul descinderii se afla în plin proces tehnologic de producţie. S-au găsit cantităţi impresionante de pachete de ţigări contrafăcute şi tutun vrac, acestea urmând a fi inventariate”. Ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, acţiunile poliţiştilor erau în toi.

Intrarea în clădirea de lângă Hotelul Tirighina era păzită, iar în zonă se aflau jandarmi mascaţi. Perimetrul era securizat de poliţişti ai IPJ. Niciunul dintre poliţiştii de la faţa locului nu a dorit să facă declaraţii. Percheziţiile continuă Mult după ora 19.00, Sorin Cărare, purtătorul de cuvânt al DIICOT ne-a declarat: “În acest moment, percheziţiile sunt în plină desfăşurare şi vor mai dura ceva timp. Pot să vă spun doar că vor fi audiate peste 20 de persoane, fără a putea preciza numărul exact.

Mai multe amănunte vă vom putea da doar după finalizarea audierilor”. Grup infracţional şi acuzaţii de crimă organizată Poliţiştii au monitorizat activitatea infracţională a mai multor persoane implicate în acest caz, în perioada august-decembrie. În urma desfăşurării activităţilor informativ-operative, s-a stabilit „funcţionarea unui grup infracţional constituit din persoane implicate, în diferite forme de participaţie, care desfăşura activităţi de confecţionare de ţigarete contrafăcute din tutun vrac şi de comercializare ilegală a acestora”, se arată într-un comunicat al IJPF semnat de subcomisarul Ion Irimia.

Cercetaţi pentru 13 infracţiuni În prezent, persoanele pe care poliţiştii le-au identificat ca făcând parte din grupul infracţional sunt cercetate pentru: iniţierea, constituirea şi aderarea la un grup de criminalitate organizată, contrafacerea şi punereA în circulaţie de produse contrafăcute şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Lista infracţiunilor pentru care cei 15 sunt cercetaţi continuă cu: tipărirea, deţinerea şi punerea în circulaţie de timbre utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, falsificate şi marcarea cu marcaje false a produselor accizabile supuse marcării.

În cele din urmă, reţinuţii s-ar putea face vinovaţi de producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, fie marcate necorespunzator, ori cu marcaje false. Nu în ultimul rând, persoanele implicate sunt cercetate pentru de spălare de bani. Cercetările sunt în curs, în acest moment. Rămâne să aflăm, în zilele următoare, câţi infractori sunt implicaţi în acest caz şi din ce ţări provin cetăţenii străini. Nu în ultimul rând, trebuie să aflăm de unde provenea tutunul vrac şi cine cumpăra ţigările contrafăcute.

Citit 7694 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.