Fabrica ilegală de ţigări, alimentată cu materie primă din Bulgaria

Fabrica ilegală de ţigări, alimentată cu materie primă din Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Halele în care erau stocate ţigările aparţin unor firme gălăţene 

Cinci bărbaţi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, la propunerea DIICOT, pentru implicare în funcţionarea fabricii ilegale de ţigări de la Tirighina şi a comercializării produselor obţinute. Arestaţii sunt: Remus Pungan, Ionuţ Uşurelu, Cornel Uşurelu, Lucian Beldiman şi Vasile Carp.

Menţionăm că Remus Pungan a fost inculpat şi în celebrul dosar "Ghimpu", în care a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare, pe care urmează să o execute, în condiţiile date. În acelaşi dosar, Pungan avea de plătit,  alături de alte opt persoane, aproape un miliard de lei vechi către Mittall Steel.

Tutun vrac bulgăresc

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, tutunul vrac era adus din Bulgaria. Poliţia de Frontieră apreciază că, cel mai probabil, marfa era încărcată în maşini ca să fie trecută peste graniţă, varianta transportului tutunului cu vaporul sau trenul fiind foarte puţin probabilă.

Ale cui sunt halele cu ţigări?

Tot potrivit comunicatului IPJ, 249 dintre cele 1370 de baxuri de ţigări confiscate vineri, erau stocate într-o hală din zona Tirighina, „aparţinând unei societăţi comerciale”.  Alte 248 de baxuri au fost găsite de poliţişti „într-un depozit al unui restaurant de pe strada 1 Decembrie 1918”. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ, scms. Bogdan Cojocaru, ne-a declarat că numele celor două societăţi nu pot fi încă făcute publice pentru că acest lucru ar influenţa mersul anchetei.

Grup infracţional destructurat

Vă reamintim că vineri, în cadrul unei acţiuni de amploare în care s-au implicat aproape toate structurile poliţieneşti, a fost stopată activitatea unei fabrici ilegale de ţigări, care funcţiona într-o hală de lângă Galaţi, în vecinătatea complexului Tirighina. Monitorizarea reţelei începuse, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră scms. Ion Irimia,  încă din luna august. Între timp, circa 43 de persoane au fost aduse la audieri, aproape 685.000 de pachete de ţigări au fost confiscate odată cu o cantitate impresionantă de tutun vrac, cu linia de producţie şi cu materialele folosite de infractori pentru confecţionarea şi ambalarea ţigărilor în pachete şi baxuri.

 

 

Citit 4569 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.