Tânăr agresiv, împuşcat în timpul unei intervenţii de către un jandarm (UPDATE)

Tânăr agresiv, împuşcat în timpul unei intervenţii de către un jandarm (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 23 de ani, din comuna gălăţeană Pechea, a fost împuşcat luni seara de către un jandarm, în timpul unei intervenţii. Bărbatul respectiv devenise agresiv, iar mama sa a sunat la 112 şi a cerut sprijinul oamenilor legii.

La faţa locului a sosit o echipă mixtă formată dintr-un jandarm şi un poliţist. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, Costin Barbu, la vederea oamenilor legii, tânărul s-a îndreptat cu un cuţit către jandarm. Acesta a tras foc de avertisment, dar pentru că persoana respectivă a continuat să fie agresivă, jandarmul a tras asupra lui, glonţul lovindu-l în zona abdomenului.

 

"Luni, 26 decembrie 2011, în jurul orei 19:00, o persoană a sunat la apelul unic de urgenţă 112 unde a anunţat că fiul acestuia, cunoscut ca având probleme psihice, face scandal, sparge geamuri şi îşi bate mama. Un echipaj mixt aflat pe raza Secţiei 2 Rurale Smârdan s-a deplasat la adresa menţionată din localitatea Pechea pentru a interveni la faţa locului şi a aplana conflictul.

La vederea echipajului tânărul de 23 de ani a având un cuţit în mână a început să ameninţe patrula de ordine publică, atacând cu cuţitul jandarmul din patrulă. Jandarmul a efectuat somaţiile legale verbale (conform procedurilor legale), urmate de un foc de avertisment în plan vertical şi, deoarece acţiunea agresivă nu a încetat, a fost executat foc asupra tânărului rănindu-l în zona abdomenului. La ora actuală persoana rănită se află la Spitalul de Urgenţă „Sf. Andrei” Galaţi unde a primit îngrijiri medicale şi se află în afara oricărui pericol.

În momentul când mama tânărului a sunat la 112, i s-a spus că la faţa locului se va deplasa inclusiv o ambulanţă, avându-se în vedere problemele psihice ale persoanei rănite declarate în telefon de către mamă. Din primele declaraţii reiese că tânărul nu mai urma tratamentul medicamentos de două săptămâni şi cu o seară înainte consumase băuturi alcoolice, lucru ce a dus la starea de violenţă", searată într-un comunicat de presă al IJJ Galaţi.

"După producerea incidentului a fost sesizat Parchetul Militar, în acest caz fiind făcute deja audierile. Urmează să fie comunicate deciziile legale în acest caz la finalul cercetărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi

Tânărul, care se pare că este surdo-mut, a fost internat la secţia de chirurgie a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, a fost operat, iar starea lui este stabilă în acest moment.

Citit 2484 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.