Imprimă această pagină

Bacurile s-au oprit din nou - Traversări de avarie cu remorcherele

Bacurile s-au oprit din nou - Traversări de avarie cu remorcherele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dunărea a îngheţat din nou la kilometrul 153, unde se fac traversări cu bacurile între Galaţi şi comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea. Navrom Bac a recurs din nou la soluţia de avarie a traversărilor cu remrchere închiriate, pentru a asigura măcar transportul persoanelor, navetişti, elevi şi profesori sau cazuri medicale urgente.

Gerul a oprit bacul după doar o zi

Reluate vineri, la ora 14, cursele cu navele de traversare au fost oprite sâmbătă seara, după ora 18, din cauza noului pod de gheaţă format. Înainte ca banchiza formată în zona Brăilei să ajungă la Galaţi şi să dea peste cap traficul naval, eforturile firmei ce asigură traversarea cu bacurile au fost zădărnicite de rebenirea gerului.

După ce, în cursul zilei de sâmbătă, cursele s-au efectuat cu ajutor din partea remorcherelor care spărgeau gheaţa în jurul lor, cele două catamarane transportoare s-au blocat în jurul orei 18 şi n-au mai putut să traverseze fluviul.

Duminică dimineaţă s-au făcut traversări doar pentru persoane, cu remorcherul. Aceeaşi soluţie de avarie este preconizată şi pentru ziua de luni, 13 februarie, dacă nu se schimbă condiţiile de pe Dunăre, după cum ne-a precizat Marinela Vasilache, directoarea firmei ce operează bacurile.

Citit 2483 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 16:06