O femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni de maşina unei firme de pază
Foto: Foto: Sorin Pană

O femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni de maşina unei firme de pază
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc în această dimineaţă pe Faleza Superioară a Dunării, în dreptul „Zidului mic”. O maşină aparţinând firmei de pază Rosgeur a lovit mortal o femeie care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni. În urma accidentului femeia a decedat pe loc, iar echipajul SMURD care a intervenit nu a putut decât să constate decesul.

Femeia traversa strada dinspre Faleză spre cartierul Mazepa, iar un microbuz care circula pe a doua bandă, dinspre Elice spre parcul Viva, a oprit pentru a-i permite femeii să traverseze. Nu a procedat la fel şi şoferul autoturismului condus de agentul de pază de la Rosegur.

După ce echipajul SMURD a constatat decesul, la faţa locului a sosit şi o maşină a Serviciului de Medicină Legală, care a ridicat cadavrul. În tot acest timp, circulaţia a fost deviată şi dirijată de mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Rutiere. Aceştia au făcut şi primele măsurători, pentru a putea vedea în ce condiţii s-a produs incidentul.

„Din primele date, reiese faptul că femeia, în vârstă de 62 de ani, a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni. Şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 26 de ani, este angajat al unei firme de pază şi protecţie. Acesta ne-a declarat că se afla în misiune în momentul în care a lovit-o pe femeie. Vom întocmi un dosar penal pentru ucidere din culpă, pe care îl vom înainta către Parchetul Galaţi”, a declarat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Deşi se afla în timpul unei misiuni, legea nu prevede un regim special pentru maşinile aparţinând firmelor de pază şi protecţie.

Citit 7620 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2012 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.