Bătaie ca în filme în centrul comunei Costache Negri

Bătaie ca în filme în centrul comunei Costache Negri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Centrul comunei gălăţene Costache Negri a fost, duminică după–amiaza, locul de desfăşurare a unei bătăi generalizate între două grupuri rivale din localitate. În urma altercaţiei, mai multe persoane au fost transportate la spital de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi ale SMURD. Victimele arată cu degetul spre un fost viceprimar din localitate, spunând că au fost bătuţi de acesta şi doi fii ai săi.

Barul, un pilon al vieţii rurale

Ca în majoritatea cazurilor de acest fel, conflictul a avut loc chiar în faţa barului din comună. Ştefan Neagu, în vârstă de 43 de ani, alături de fiul său, Valentin Neagu, de 22 de ani şi de doi vecini, Sandu Lucian, de 18 ani şi Dumitru Aradei, tocmai ieşeau pe uşa barului, când patru consăteni au sărit cu pumnii şi cu bâtele pe ei. Ca din senin, în mijlocul altercaţiei şi-a făcut apariţia un alt fiu al lui Ştefan Neagu, în vârstă de 16 ani. La bătaie s-au mai alăturat şi alte persoane, de partea fostului viceprimar. Aceasta este povestea pe care ne-a istorisit-o Ştefan Vasile, chiar pe holul secţiei unde este internat.

„Nu ne aşteptam să fim luaţi la bătaie. Ştiam că între unul dintre băieţii fostului viceprimar Ene Manoilă şi fiul meu de 16 ani a fost o ceartă mai veche. Cred că de acolo a pornit şi conflictul de aseară”, explică Ştefan Vasile.

De la bar la spital

După minute bune de îmbrânceli şi lovituri de pumni, picioare şi de bâte, lucrurile s-au calmat. În comună au venit mai multe echipaje ale Ambulanţei şi ale SMURD, care i-au dus pe răniţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Deşi nici cei atacaţi nu au stat cu mâinile în sân, faptul că au fost luaţi pe nepregătite şi inferioritatea numerică şi-au spus cuvântul. De la Urgenţe, victimele au fost internate în spital. Ştefan Neagu, Valentin Neagu şi Lucian Sandu au fost duşi în clinica de Neurochirurgie, în vreme ce a patra victimă, Dumitru Aradei a fost internată în clinica de Chirurgie toracică.

„Pacienţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, prezintă multiple traumatisme la nivelul capului şi al toracelui. În cursul acestei zile le vor fi făcute mai multe investigaţii imagistice, pentru a se putea determina exact efectele loviturilor primite”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Lucica Grigorică.

Investigaţii urmate de posibile dosare penale

„În momentul de faţă se efectuează cercetările necesare pentru a se stabili împrejurările exacte în care a avut loc altercaţia, urmând ca celor răspunzători de izbucnirea conflictului să li se întocmească dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice”, ne-a precizat comisarul Cristina Tatulici, purtător de cuvânt la Inspectorului Judeţean de Poliţie Galaţi. 

"Oamenii respectabili" dau cu bâta?

Contactată telefonic, Emilia Niculescu, primarul comunei Costache Negri, ne-a mărturisit că regretă cele întâmplate şi că va face tot posibilul ca cele două familii să se împace pe cale amiabilă. „Deşi cele două familii nu se află la primul conflict, voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a rezolva disensiunile dintre ele. Atât familia fostului viceprimar, cât şi familia Neagu sunt oameni respectabili şi sunt convinsă că vor ajunge la un consens”.

Citit 8588 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.