A doua ediţie a concursului naţional Mountain Bike

A doua ediţie a concursului naţional Mountain Bike
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pădurea Gârboavele a răsunat, sâmbătă, de larma celor circa 230 de participanţi la cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional Mountain Bike Gârboavele XC. Acţiunea a fost organizată de Clubul de Ciclism Galaţi, în parteneriat cu Radio România Actualităţi, prin campaniile „Mişcarea de sănătate” şi „România Pedalează”.

Încă de la primele ore ale dimineţii pădurea s-a umplut de maşini şi chiar rulote - căci mulţi biciclişti au venit în grupuri - ale căror numere de înmatriculare indicau judeţe din toată ţara. Deşi numărul participanţilor a fost cam jumătate faţă de cel de anul trecut, concursul s-a dovedit a fi o reuşită, din toate punctele de vedere. Organizarea a fost fără cusur (cel puţin comparativ cu cea din 2011), vremea a fost bună - deşi mulţi se temeau să nu «vină» mai iute codul galben de ploi şi vijelie - iar concurenţii s-au simţit excelent. Chiar dacă nu au finalizat cursa toţi cei înscrişi în concurs, nu a fost nici măcar un concurent - chiar şi dintre cei care au mai suferit mici accidente - care să fi regretat drumul până la Gârboavele! Iar efortul lor nu a fost mic, mai ales pentru concurenţii care au venit de la Bucureşti, Braşov, Târgu Secuiesc, Iaşi, Constanţa sau Câmpulung Muscel. Cei 166 de băieţi şi 12 fete de la categoria „amatori” au avut de parcurs patru ture de pădure, care au însumat 32 de km, iar concurenţii înscrişi la categoria „avansaţi” au avut de acoperit, în total, şapte ture de pădure, ceea ce înseamnă 56 de km.

În final, câştigătorii au fost: Vlad Bogdan, 17 ani, Câmpulung (amatori - 1h45'28"), în timpă ce la secţiunea avansaţi locul I a fost împărţit de cunoscuţii rivali (numai în concursuri)  Marius Ionaşcu (Galaţi) şi Ştefan Morcov (Bucureşti), amândoi trecând linia de sosire în acelaşi timp  (durată cursă: 3h2'20").  Dincolo de numele câştigătorilor, ori de premiile oferite de sponsori, participanţii concursului naţional de Mountain Bike au fost, sâmbătă, cu toţii învingători: au învins sedentarismul şi au demonstrat încă o dată că este extrem de uşor să faci mişcare în aer liber, indiferent dacă eşti sportiv de performanţă ori funcţionar la un birou. Important este să vrei!

Preşedintele Clubului de Ciclism Galaţi, George Calinovschi, a declarat că va organiza şi anul viitor un alt concurs, mai ales că până atunci se doreşte ca Pădurea Gârboavele să aibă trasee marcate corespunzător, astfel încât aria protejată să se transforme în locul preferat de plimbare în natură al gălăţenilor şi nu numai. De altfel, având în vedere prieteniile care se leagă la astfel de acţiuni, ar fi şi păcat ca Pădurea Gârboavele să nu găzduiască şi anul viitor cea mai mare gaşcă de prieteni din Galaţi: iubitorii sportului pe două roţi.

Citit 1914 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.