În noaptea de Înviere, gălăţenii la ”ospățul credinței”
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

În noaptea de Înviere, gălăţenii la ”ospățul credinței”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Și în acest an, creștinii gălățeni au ieșit în sâmbăta Învierii ca să-L întâmpine pe Hristos la sujba de Paște, cu nădejdea că mână-n mână cu Hristos vom trece de la noaptea păcatului la Lumina care ne atinge și ne înviază pe toți.

În jurul orei 23.30, pe esplanada din fața Catedralei Galaților larmă însoțită de emoție de primăvară; mii de creștini așteptau cu nerăbdare momentul întâlnirii cu un vechi și mereu tânăr prieten, Hristos - Fiul lui Dumnezeu. Toți credincioșii purtau în mâini candele, astfel fiind pregătiți să întâmpine Lumina, chiar să devină ei înșiși candele vii de lumină și să ia parte la ”ospățul credinței” din noaptea Învierii noastre de obște.

Sunetul ceresc de toacă a anunțat marea întâlnire care avea să se petreacă în Cetatea de la Dunărea de Jos între creștini și Cel ce a înviat iadul, pogorât din Cer pe pământ învăluit fiind în mantia-I albă de lumină. ”Am ieșit să-L întâmpinăm pe Hristos, în speranța că lumina Lui va lumina casa și viața noastră”, ne mărturisea Violeta Pârvu din Galați.

La Catedrala Galaților, slujba Învierii a fost săvîrșită de Înalt Prea Sfințitul Casian al Dunări de Jos, care a aprins făclia de Paște de la  Altarul Catedralei și s-a îndreptat către esplana unde aștepta mulțimea mărturisitorilor lui Hristos. Pelerini de toate rangurile socio-profesionale. La a treia invitație pascală: ”Veniți să primiți lumina!” strada Domnească s-a scăldat deodată într-o mare de lumină. 

 

"În anul 2012, în acest loc, Cel ce este identic cu Cerul coboară pe pământ ca să ne aducă și învierea noastră și să ne ridice deasupra morții păcatului. Doar Hristos cu trupul Lui fără de păcat a putut să învingă moartea. Moartea noastră este urâtă și neputincioasă însă aici își face simțită prezența și intervenția lui Dumnezeu; El pogoară la iad, îl înviază și ne inviază și pe noi”, a spus Înalt Prea Sfințitul Părinte Casian, în deschiderea ceremoniei Învierii Domnului.

După perioada Postului, după Săptămâna pătimirii Domnului, iată-ne iarăși așezați pe calea Luminii în Săptămâna luminată, când copil sau adult, bogat sau sărac, creștinul este invitat să se însoțească de  Lumina care a venit să lumineze peste întunericul acestei lumi, până la sfârșitul veacurilor.

Citit 1499 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2012 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.