Un gălăţean a fost arestat pentru crimă la Satu Mare

Un gălăţean a fost arestat pentru crimă la Satu Mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Tragedia s-a petrecut zilele trecute, imediat după încheierea festivalului de folclor Sâmbra Oilor, de lângă comuna Bixad, judeţul Satu Mare. Autorul, Alexandru Hotnog (21 ani), din Galaţi, şi victima, Ioan Călin (31 ani), din Botoşani, băuseră în acea zi mai multe beri într-un magazin sătesc. Se cunoşteau de mai mulţi ani, amândoi ajungând în Ţara Oaşului pentru a munci, aşa că mica lor distracţie nu părea să aibă o finalitate atât de neaşteptată. O discuţie a degenerat totuşi pe fondul consumului de alcool.

Potrivit unor martori, totul s-ar fi întâmplat după ce Alexandru şi Ioan au părăsit magazinul. "Au venit doi, au intrat, au băut o bere şi au ieşit. A aruncat careva o sticlă, s-au sculat toţi cei de pe terasă în picioare. La un moment dat l-am auzit pe unul că a strigat că l-au tăiat. Cred că erau puşi pe scandal", a declarat un martor.

Oamenii aflaţi în zonă l-au găsit pe botoşănean zăcând într-o baltă de sânge pe caldarâm, cu o tăietură adâncă în zona inimii. Ioan Călin a murit la scurt timp după ce a fost înjunghiat, iar fostul său coleg, gălăţeanul Alexandru Hotnog, a ajuns în arestul poliţiei.

"În urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, pe fondul consumului de alcool, Alexandru H. i-a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona toracică victimei Ioan C.. Suspectul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor", se precizează într-un comunicat al IPJ Satu Mare.

Magistraţii Tribunalului Satu Mare au emis pe numele gălăţeanului un mandat de arestare pentru 29 de zile. Tânărul riscă să îşi petreacă după gratii între 10 şi 20 de ani.

Citit 2718 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.