Braconier împuşcat după ce a atacat echipajul Poliţiei de Frontieră - UPDATE

Braconier împuşcat după ce a atacat echipajul Poliţiei de Frontieră - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 13:30 - Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră, bărbatul de 38 de ani, ajuns în cursul nopţii trecute la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu două plăgi împuşcate făcea parte dintr-o bandă de braconieri. Incidentul, petrecut pe celălalt mal al Dunării, a avut loc aproape de miezul nopţii de marţi spre miercuri, după ce doi poliţişti de la frontiera gălăţeană, aflaţi în misiune pe Dunăre, au descoperit în apă o plasă monofilament. În timp ce încercau să scoată plasa din apă, oamenii legii au fost înconjuraţi de mai mulţi indivizi sosiţi în zonă cu o barcă de mare viteză.

„Persoanele aflate în barcă au început să adreseze injurii şi ameninţări poliţiştilor cu intenţia vădită de a le pune viaţa în pericol. Cei în cauză nu au ţinut cont de somaţiile efectuate, au înaintat agresiv spre echipaj, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical şi două în direcţia agresorilor, încercând să nu le fie pusă viaţa în pericol. Persoanele au părăasit zona şi s-au îndreptat spre malul drept al Dunării”, ne-a declarat insp. principal Mihaela Lazăr.

Unul dintre bărbaţii din barcă a fost nimerit de gloanţele trase de poliţişti, fiind rănit la umăr şi în zona costelor. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă şi se află în prezent sub supravegherea medicilor de la Ortopedie.

Prtocurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. O anchetă paralelă se derulează şi la nivelul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi, care analizezaă toate aspectele care pot duce la elucidarea circumstanţelor care au produs accidentul.

Mariana Constandache


 

12:00 - Un bărbat de 38 de ani din comuna tulceană I.C. Brătianu a fost împuşcat în piept şi umăr cu gloanţe de cauciuc. Acesta a fost transportat cu o barcă pe malul gălăţean al Dunării, în zona trecere-bac, de unde a fost preluat de o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi, a informat şeful Serviciului de Ambulanţă, Mihai Polinschi, care a mai precizat că bărbatul a rămas internat.  Primele informaţii legate de acest caz arată că bărbatul ar fi fost răint în urma unei răfuieli între braconieri care pescuiau la I.C. Brătianu.

Remus Basalic

Citit 2614 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.