Scandal fără sfârşit la Tecuci! Sindicatul poliţiştilor locali stă pe un butoi de pulbere
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Scandal fără sfârşit la Tecuci! Sindicatul poliţiştilor locali stă pe un butoi de pulbere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Reprezentanţi din Tecuci ai grupării acuză conducerea Poliţiei Locale din municipiu şi pe cea a sindicatului-mamă de la Galaţi că şi-ar fi dat mâna pentru a-i împiedica pe membrii formaţiunii să-şi susţină interesele în faţa autorităţilor locale

Înfiinţată în toamna anului trecut, gruparea sindicală de la Poliţia Locală Tecuci, care numără 36 de membri, a fost din start concepută ca o filială a sindicatului instituţiei omonime de la Galaţi. Scopul principal al acestei alianţe a fost obţinerea sporului de hrană, un supliment bănesc binevenit pentru angajaţii ale căror salarii sunt oricum destul de mici. Demersul care a generat afilierea pare însă să-şi fi pierdut forţa pe drum, din cauza numeroaselor conflictelor interne, soldate, mai nou, cu intenţia membrilor de sindicat de la Tecuci de a-şi da demisia şi de a-şi înfiinţa propria formaţiune.

Uite demiterea, nu e demiterea!

Desemnaţi ca reprezentanţi ai sindicaliştilor locali, Gheorghe Cernica şi Ionică Gologan susţin că interesul de apărare a drepturilor salariaţilor s-a înecat în dispute legate de tentativa sindicaliştilor de a-şi exprima unele nemulţumiri vizavi de conducerea instituţiei. Conflictul ar fi fost amorsat odată cu încercarea poliţiştilor tecuceni de a avea o discuţie cu primarul municipiului. "În aprilie am vrut să ne întâlnim cu domnul primar ca să îi aducem la cunoştinţă unele probleme de-ale noastre, locale, ivite între conducerea Poliţiei Locale Tecuci şi angajaţi. Domnul director i-a spus însă preşedintelui sindicatului de la Galaţi, domnului Ilie Stavăr, şi au convenit să nu ne permită întrunirea şedinţei decât cu aprobarea acestuia. După câteva zile, domnul Stavăr a venit la Tecuci, a convocat o şedinţă cu membrii şi a anunţat că eu şi colegul meu Gologan suntem excluşi din sindicat pentru că am iniţiat întâlnirea", susţine Gheorghe Cernica, unul dintre reprezentanţii grupării tecucene, care declară cu nimeni nu i-a adus în mod oficial la cunoştinţă excluderea.

"De la conducerea Poliţiei Locale mi s-a comunicat că adresa de la sindicat prin care se comunică excluderea noastră nu prevede obligativitatea instituţiei de a-mi comunica oficial acest lucru, iar de la sindicat nu am primit nimic, ei nu mai recunosc că m-au exclus", continuă Cernica.

Au încălcat statutul!

Adoptând tonuri diferite vizavi de situaţiile invocate de reprezentanţii sindicaliştilor, directorul Poliţiei Locale Tecuci şi preşedintele sindicatului de la Galaţi au totuşi un punct de vedere comun: nemulţumirile faţă de managementul instituţiei tecucene ar fi trebuit exprimate, în faţa autorităţilor locale, cu acordul conducerii de la Galaţi.

"Cele două persoane au avut abateri care nu se pot face publice, sunt chestiuni interne! Nu aveau competenţa să convoace o întâlnire cu primarul, aşa că probabil vor fi luate măsuri în privinţa lor pe linie sindicală", a susţinut Cristian Popovici, directorul Poliţiei Locale Tecuci.

De cealaltă parte, Ilie Stavăr, preşedintele Sindicatului Poliţiei Locale Galaţi, a adoptat un ton mult mai conciliant. "Ei nu aveau dreptul că convoace adunare sindicală fără consultarea biroului de conducere. Ei sunt doar oameni de legătură, nu au ştampilă şi nici alte atribuţii. La şedinţa semestrială se va lua în discuţie această problemă şi probabil vor primi o sancţiune, dar în niciun caz excluderea. Probabil că dânşii vor să preia conducerea, au problemele lor", spune Ilie Stavăr, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Galaţi.

Norma de hrană, câştigată în instanţă

Potrivit lui Stavăr, sindicatul pe care îl reprezintă a reuşit să obţină în instanţă norma de hrană pentru poliţiştii locali de la Galaţi. "Am transmis actele şi către Primăria Tecuci şi urmează să fie supus dezbaterii în Consiliul Local", dă asigurări preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Galaţi.

Citit 4097 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.