Oraşul, distrus de furia naturii: Potopul de 30 de minute (FOTO)

Oraşul, distrus de furia naturii: Potopul de 30 de minute (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 30 de minute de ploaie au fost suficiente pentru ca oraşul să fie, din nou, paralizat. De data aceasta, situaţia a fost mult mai gravă decât săptămâna trecută. Apa a pus stăpânire pe centrul oraşului, iar şoferii au fost, încă o dată, cei care au avut cel mai mult de suferit. În centru, semafoarele le-au pus şi ele beţe în roate gălăţenilor care au avut ghinionul să treacă pe acolo, imediat după ploaie. Unii chiar au rămas în mijlocul drumului, încurcând şi mai mult circulaţia.

Situaţia a fost îngreunată pentru că mai multe străzi au fost blocate de copaci căzuţi. Un astfel de caz a fost pe strada George Coşbuc, unde mai bine de o oră s-a circulat pe un singur sens, din cauza unui pom învins de vreme. Pe strada Crizantemelor nu s-a circulat deloc, pentru că un copac din curtea Apaterm s-a prăbuşit pe carosabil.

Ghinionişti cu şi fără asigurare

În cele două cazuri nu au fost nici victime, nici maşini lovite. Ghinionişti au fost însă trei proprietari de maşini, care au parcat în zona Trei Star. Aici, un copac şi un stâlp de electricitate s-au prăbuşit, spre disperarea locuitorilor din zonă. „Vrem o hârtie de constatare, pentru a da în judecată Primăria. Am făcut nenumărate sesizări şi nu ne-a auzit nimeni”, s-a plâns o locatară. Dintre cei trei proprietari de maşini distruse, doar unul avea asigurare Casco. Restul? Vor fi nevoiţi să îşi repare autoturismele pe banii lor.

Alte două autoturisme au fost distruse pe strada Prelungirea Traian, pe ele tronând regeşte o bucată dintr-un pom. Aici nu este prima dată când se întâmplă astfel de evenimente.

Ghinionişti au fost şi gălăţenii care şi-au parcat autoturismele pe strada ce duce de la Tribunal spre faleză (Prelungirea George Coşbuc). Un stâlp de electricitate, crengi şi bucăţi de copaci au aterizat pe carosabil, o parte dintre ele distrugând şi câteva maşini. Fără să exagerăm, ghinionişti au fost de fapt toţi gălăţenii: grindina a distrus vopseaua maşinilor, faţadele de bloc, hidroizolaţiile, jaluzelele exterioare etc.

Comisie la faţa locului

Pentru a constata situaţia din teren, o echipă condusă de viceprimarul Radu Cosca şi de Eduard Grosu, directorul de la S.C. Gospodărire Urbană, a inspectat străzile, imediat după potop. „Nu pot să vă spun care este situaţia în oraş. Suntem pe traseu şi mergem să verificăm fiecare sesizare în parte”, ne-a spus viceprimarul. „Ştim de copacii şi de panourile publicitare căzute. Avem echipe în tot oraşul şi încercăm să gestionăm cât mai bine şi mai rapid situaţia”; a completat Eduard Grosu. Probabil treaba lor s-a terminat târziu în noapte, fiindcă 30 de minute de ploaie cu gheaţă au ajuns pentru a crea un adevărat dezastru în oraş. La ora la care noi am scris acest text, oraşul era încă ameninţat de nori negri, aşa că situaţia se putea agrava.

Citit 5656 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2012 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.