Faleza o ia la vale! Un nou crater se naşte lângă groapa de la Elice (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Faleza o ia la vale! Un nou crater se naşte lângă groapa de la Elice (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • La groapa "fanion" a Galaţiului au început lucrările de astupare, după ce potopul de luni seara a adâncit-o cu circa 1,5 metri

* La 50 de metri de şantier, o bucată uriaşă de pământ din malul falezei a luat-o la vale şi ameninţă trotuarul şi o terasă pe două nivele


În toiul verii, faleza se transformă din nou, încet şi foarte sigur, într-un şantier despre care autorităţile promit că va avea viaţa scurtă. În urma potopului care a făcut ravagii în oraş luni seara, groapa pe care începuseră să crească în voie bălăriile a avut de suferit, sacii de nisip puşi pe margine nereuşind să facă faţă cantităţii mari de apă. Astfel, "Falezogaura" s-a adâncit peste noapte cu 1,5 metri, ajungând în prezent la o adâncime de peste şase metri.

Creşterea bruscă a hăului care a stat bine mersi în mijlocul drumului aproape un an de zile pare să fi dezmorţit autorităţile, care până acum două săptâmâni nu reuşiseră să găsească o firmă care să se apuce de treabă. "Contractul de execuţie este complet şi având în vedere că valoarea lucrărilor este mai mică de 15.000 de euro, a fost atribuit direct unei societăţi. Contractul a fost semnat pe 9 iulie", susţin surse din cadrul Primăriei Galaţi. Potrivit acestora, lucrările, care ar putea dura circa două săptămâni, au fost întârziate atât de mult deoarece, în urma discuţiilor purtate cu trei societăţi de construcţii, nu s-a reuşit găsirea unui executant. "Nu au vrut să se apuce de treabă" este explicaţia surselor din cadrul municipalităţii.

Un nou hău, în malul falezei

Miercuri dimineaţă, o echipă de muncitori de la SC Comprest asigura cu panouri malurile gropii care s-a mărit considerabil în urma ploii. Lucrarea este extrem de dificilă spun specialiştii care supravegheau operaţiunile şi va presupune decuparea marginilor gropii deja existente, pentru siguranţă. "Este grea lucrarea, pentru că pământul se lasă. Trebuie să lucrăm repede, să eliminăm acest cancer înainte să mai vină vreo ploaie", susţine ing. Liviu Chiriac, şeful de şantier.

Eventualele ploi, dar şi tasarea naturală a solului pun însă în pericol grav malul falezei din apropierea restaurantului "Nic-Nic", care s-a surpat deja pe o lungime de circa zece metri, muşcătura adâncă ajungând sub trotuarul falezei superioare. Deşi pare a fi vorba de o situaţie care necesită măsuri urgente de izolare şi consolidare, SC Comprest va începe lucrările abia după ce va astupa groapa de la Elice.

 

Citit 5033 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.