Razii în baruri şi discoteci: Aproximativ 1.000 de sanţiuni aplicate de poliţiştii gălăţeni

Razii în baruri şi discoteci: Aproximativ 1.000 de sanţiuni aplicate de poliţiştii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei zile, poliţiştii din întreaga ţară au desfăşurat două acţiuni la nivel naţional cu scopul de a depista nereguli în trafic şi în discoteci, baruri şi alte societăţi comerciale care comercializează alcool. La Galaţi, pentru acţiunea privind autoturismele înmatriculate în alte state decât România au participat 98 de poliţişti de la rutieră şi 161 de la ordine publică. În cele trei zile au fost verificate 880 de autovehicule şi au fost aplicate 525 de sancţiuni contravenţionale. „207 sancţiuni au fost pentru viteză excesivă şi 84 pentru cei care nu purtau centura de siguranţă. Trei autoturisme au fost găsite fără ITP şi două fără RCA motiv pentru care conducătorii auto au fost sancţionaţi”, ne-a explicat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt de la IPJ Galaţi.

În urma acestei acţiuni, 35 de persoane au rămas fără permis de conducere şi late 11 fără certificatele de înmatriculare. În acelaşi in interval de timp, alţi 175 de poliţişti de la ordine publică au făcut razii prin baruri, discoteci şi alte societăţi în care se comercializează alcool cu scopul menţinerii unui climat de siguranţă în aceste zone.

„Au fost verificate 107 unităţi, dintre care 84 de profil şi au fost constatate 14 infracţiuni”, ne-a explicat Bogdan Cojocaru. În urma acestor razii au fost depistate şapte persoane urmărite naţional. Poliţiştii au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale. „74 de persoane au fost sancţionate pe baza Legii 61/1991, iar alte 127 pentru nerespectarea codului rutier (două pentru alcool la volan, 34 pentru viteză excesivă, unul pentru neacordare de prioritate pietonilor plus alte 92 de contravenţii). De asemenea, au fost aplicate 83 de avertismente şi au fost aplanate 56 de stări conflictuale”, ne-a mai spsu purtătorul de cuvânt de la IPJ. Dintre persoanele verificate de poliţişti, 47 au ajuns la secţie. Valoarea contravenţiilor aplicate de poliţiştii gălăţeni în cele trei zile, doar pentru această ultimă acţiune, este de 40.265 de lei.

Citit 1737 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2012 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.