X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 01:51 Luni, 20 Aprilie 2015

A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO)

Autor:   Anca Melinte
Publicat Marți, 18 Septembrie 2012 00:00
Voteaza!
(21 voturi)

Distribuie

A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO) Foto: Bogdan Codrescu

* Coşmelii, barăci, magazii şi tot soiul de improvizaţii oribile cu pretenţii de garaje au fost demolate în  Micro 40 * În locul unei baterii de nouă garaje neautorizate va fi amplasat locul de joacă refuzat de locatarii blocului C12 din Mazepa


Intersecţia dintre străzile Năruja şi Caişilor a început ieri să fie curăţată de coşmeliile apărute ca o erupţie de coşuri, adiacente căminelor de nefamilişti C1 - C6. Resemnaţi, nervoşi sau nemulţumiţi, posesorii acelor „bube” arhitectonice au început să-şi strângă calabalâcul - bidoane, lăzi de bere, vechituri pe care nu s-au îndurat să le arunce - şi să-şi demonteze barăcile. Somaţia primită vineri a fost clară: „Având în vedere faptul că aţi amplasat o baracă metalică, fără autorizaţie de construire, pe terenul aflat în proprietatea municipiului Galaţi, Poliţia Locală Galaţi vă somează: Aveţi obligaţia ca în termen de trei zile să desfiinţaţi baraca şi să aduceţi terenul la starea iniţială. În cazul în care nu respectaţi măsura şi termenul dispus, Poliţia va proceda la aplicarea de sancţiuni, iar Primăria va demara procedura de desfiinţare pe cale administrativă şi pe cheltuiala dumneavoastră a barăcii”.
"Azi o scândură, mâine o tablă"
„Stau în 20 de metri pătraţi, am doi copii, am lucrat 28 de ani în Combinat şi atâta am putut! Am vrut s-o autorizez când era dl primar Nicolae şi-a zis că nu se poate!”, ne-a spus Neculai Palade, care-şi demola garajul.
„Stăm claie peste grămadă! De nevoie l-am făcut: azi o scândură, mâine o tablă… Nimeni nu are autorizaţie! Uitaţi, maşina cu lucrurile pleacă la ţară!”, ne-a zis Mihaela Niţă. "Şi eu mi l-am demolat. Am făcut garajul pentru că mi-a furat anul trecut radiatorul. Altora le-a furat bateria", s-a plâns alt locatar.
Şi spectatorii, şi posesorii barăcilor care ocupau în unele cazuri spaţiu cât pentru două garaje au admis că puştii din zonă chiar n-au unde să se joace. Dovadă că o mână de copii încinsese un fotbal în mijlocul străzii!
Salubrizare
„Operaţiunea «Marea curăţenie» nu înseamnă doar a da cu mătura, ci a salubriza zona inclusiv de construcţiile neautorizate sau semitemporare cum sunt aceste garaje. Nu este neapărat o acţiune împotriva garajelor ilegale, este pur şi simplu curăţenie. La finalul săptămânii trecute, primarul Marius Stan a venit aici, a discutat cu oamenii şi le-a explicat: unde nu e legal, jos! Imediat ce va fi curăţată zona, va fi pus locul de joacă. Va fi reamenajat spaţiul verde. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge în fiecare zonă a oraşului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

3736 afisari  |  Ultima actualizare Marți, 18 Septembrie 2012 09:36

22 comentarii

 • IP: 95.76.36.37 | 
  1
  0
  Link
  IATAN DORIN Marți, 11 Martie 2014 10:15 postat de IATAN DORIN

  Felicitari Domnule Primar!!!!!!!Sper sa mai traiesc si sa apuc ziua cand aceste mizerii de garaje vor fi istorie...si in locul lor sa vad....gazon...bancute....balansoare...copacei!!!!!!!!
  Cred ca nu trebuie sa se lucreze pe zone( MAZEPA....MICRO 19) ci pe zone de prioritati!!!!Locuiesc in TIGL.1 pe REGIMENT 11 SIRET si consider zona TRIBUNALULUI ca o prioritate!!!!Este prapad de masini...inghesuiala...probleme!!!!!!In spatele TRIBUNALULUI este plin de garaje!!!!ACOLO trebuie sa se actioneze si se poate amenaja o parcare grozava!!!!!Aceasta actiune va va atrage ura multora ...dar si cei mai multi va vor vota mai tarziu!!!!!Este o etapa de modernizare a orasului!!!!! Sa luam exemplu de la orase ca BRASOVUL...sau IASUL!!!!Se poate si aici la....DUNARE!!!!!! Succes si Doamne ajuta!!!!!!!!

 • 1
  0
  Link
  caraivan Joi, 29 Noiembrie 2012 15:59 postat de caraivan

  JOS CU GARAJELE DIN SPATELE TRIBUNALULUI!!! Parcare pentru a rezolva problema parcarii la tribunal si parc pentru copii.

 • 1
  0
  Link
  dodo Miercuri, 19 Septembrie 2012 18:13 postat de dodo

  veniti si in 13B,sunt o multime de garaje si niciun parc ptr copii........

 • 1
  0
  Link
  Un galatean Marți, 18 Septembrie 2012 21:56 postat de Un galatean

  N6 str. Domneasca, in centru

 • 1
  0
  Link
  Un galatean Marți, 18 Septembrie 2012 21:55 postat de Un galatean

  Si in fata blocului N6 sunt construite illegal garaje unde era candva un loc de joaca pentru copii. Parca tot pe vremea lu' durbaca, coincindenta? nu cred. jos cu ele!

 • 1
  0
  Link
  paracioasa Marți, 18 Septembrie 2012 21:40 postat de paracioasa

  Verificati garajele din spatele blocului A1,intre Centrul Cultural si Teatrul Dramatic. O sa descoperiti ca posesorii lor nu au masini, nici unul, si unii dintre ei nu au avut niciodata, au obtinut garajele pe cand primar era Durbaca. Au orice altceva inauntru numai masini nu. Sunt de acord cu o verificare a tuturor celor care au garaje, chiar legale, si care nu au masina. Ori sa se demoleze si sa se amenajeze o parcare pt. Teatru , ori sa nu se mai prelungeasca contractele de inchiriere si sa se dea altora care au autoturism.

 • 0
  0
  Link
  IOAN Marți, 18 Septembrie 2012 20:02 postat de IOAN

  JOS cu GARAJELEEEEEEEEEEEEEEEE

 • 0
  0
  Link
  flo Marți, 18 Septembrie 2012 19:15 postat de flo

  Foarte bine! Sper sa nu mai ramana nici unul! Dar la fel sper sa demolati si magazinele din mijlocul intersectiei de la I.R.E,G., ca pur si simplu nu se poate vedea semaforul, trecerile de pietoni, etc!
  P.S. Daca tot amenajati in micro 40, parcul ,,de Mazepa" poate introduceti in circulatie si un autobuz gratuit pt copii: Mazepa-Micro 40, bineinteles unde senilii de C12, sa nu aibe acces decat cu bilete la 10 lei!

 • 0
  0
  Link
  Gavrila gica Marți, 18 Septembrie 2012 16:12 postat de Gavrila gica

  Domnule primar ce faceti cu barurile care sant la 10 metri de blocuri si stau pina la ora 12 noapte si beau si fac galagie cand sa semnat hartea a zis ca face sifonarie si acum este bar cu terasa afara baru este in fostu sediu BINGO PRO TV

 • 0
  0
  Link
  Vali Marți, 18 Septembrie 2012 15:44 postat de Vali

  Parcuri in loc de garaje si camere de supraveghere pentru toate obiectivele vandalizabile!
  Un pas inainte e un pas inainte dar suntem atat de mult in urma ca mi-e frica sa ma bucur pentru 8 garaje puse la pamant (care reprezinta de fapt dublu garajelor demolate de ciumi in 4 ani!

 • 0
  0
  Link
  40 rulz Marți, 18 Septembrie 2012 14:51 postat de 40 rulz

  ne strica atmosfera de ghetto

 • 0
  0
  Link
  Dya Marți, 18 Septembrie 2012 14:45 postat de Dya

  O initiativa buna, nu zic nu.
  Insa ar trebui sa supravegheati parcurile de joaca pe care le construiti!
  La nicio luna dupa constructie sunt infecte, nu vine nimeni sa le curete, iar pentru ca nu exista paznici, leaganele, bancile etc. au fost pur si simplu scoase din pamant . Asta se poate verifica foarte usor (daca aveti interesul sa o faceti!) in parcurile din IC Frimu, mai exact cel inaugurat recent in fata blocului I5 din str. Ing Anghel Saligny (langa ECOSAL) sau parcul din spatele blocurilor O5-O6-O7 intre Masnita si Biserica Sf. Mina.

 • 0
  0
  Link
  FOST PROPRIETAR DE BARACA Marți, 18 Septembrie 2012 14:23 postat de FOST PROPRIETAR DE BARACA

  LA 50 DE METRI DE LOCUL DE UNDE SUNT FACUTE FOTOGRAFIILE SE AFLA UN PARC DE COPII CARE NU A MAI FOST REAMENAJAT DE ANI BUNI DE ZILE, MACAR O LOPATA DE NISIP SA SE ARUNCE IN GROAPA DE NISIP DIN PARC.
  LANGA BLOCUL C6 SE AFLA UN TEREN IN PARAGINA, PLIN DE MIZERIE, MOLOZ, UN ADEVARAT FOCAR DE INFECTIE, DAR ACEL TEREN NU I-A DERANJAT PE CEI DE LA PRIMARIE, SI NICI NU S-AU SINCHIAIT SA FACA MACAR CURATENIE.
  SUNT DE ACORD CA ACELE GARAJE ERAU FACUTE ILEGAL, SI ERAU URATE, DAR INTR-UN CAMIN SUNT 96 DE CAMERE, DECI 96 DE FAMILII, ECHIVALENT CU 5 BLOCURI NORMALE, SI NICI UN LOC DE PARCARE ,
  UNDE SA PARCHEZE MASINELE, LOCATARII DE LA 6 CAMINE CARE SE AFLA IN ZONA RESPECTIVA?
  ASA CA IN LOC SA FACA INCA UN PARC, MAI DEGRABA SA FACA O PARCARE SI SA AMENAJEZE PARCUL DIN ZONA,

 • 0
  0
  Link
  anonim Marți, 18 Septembrie 2012 11:36 postat de anonim

  dar ati lasat ceva inceput adica , ati inceput ce cei care stau la partierul blocului care ilegal toata gradina siau facut loc de relaxare adica umbrelute , piscine , gratarele care zilnic sfaraie si mai nou si taierea purcelusilor la saptamanal , noi ce facem de la etaj savuram mirosurile.

 • 0
  0
  Link
  Un posesor de garaj Marți, 18 Septembrie 2012 11:16 postat de Un posesor de garaj

  In spatele G-urilor din micro 18....garajele daramate si ar putea fi amenajata o parcare care sigur ar descongestiona zona de masini parcate claie peste gramada ! Cu toate ca am garaj acolo, sant dispus sa renunt la el !!! Si in acest asentiment mai sant vecini care au garaje. De multe ori nu poti seara intra cu masina in garaj, sau dimineata sa pleci din cauza masinilor parcate intre garaje sau pe caile de acces spre. In fata garajelor unde se stie ca nu sant tinute masini se parcheaza peste noapte frecvent. Iar celor ce folosesc garajele pe post de cotete sau magazii le recomand sa se mute inapoi la sat, de unde au venit, ar fi bine pentru toata lumea, credeti-ma! La bloc nu se poate sa vii cu obiceiurile de la casa, sa faci vin, sa cresti gaini, iepuri sau sa tii cainii in garaj, Nu mai vorbesc ca scapati si de intretinerea pe care nu o platiti !!! Daca s-ar face un control acolo veti fi surprinsi cat de putini posesori de garaj poseda si autoturism !!!

 • 0
  0
  Link
  Eu Marți, 18 Septembrie 2012 10:28 postat de Eu

  Excelent. Operatiunea "Cotetul" a inceput. Nu va opriti decat atunci cand ultima cosmelie sau maghernita din orasul asta va fi pusa la pamant.

 • 0
  0
  Link
  locatar Marți, 18 Septembrie 2012 10:26 postat de locatar

  D-le Primar, in micro 40, la camine ati lasat in picioare un bar care nu-si are rostul , in situatia in care deranjeaza linistea publica de la 7 dimineata pana seara tarziu...Varog sa nu ramana fara rezolvare problema cu acest bar.

 • 0
  0
  Link
  o mama Marți, 18 Septembrie 2012 09:58 postat de o mama

  foarte bine, foarte frumos!!! va asteptam si in micro 19!!! in spatele barului tahiti din micro 18 s-ar putea amenaja un foarte frumos, loc de joaca pt copiii care se joaca la strada. iar in fata gradinitei step by step, din micro 18 sunt o multime de garaje care nu au masinile in ele. au televizor, bucatarie, fac gratare, iar dimineata cand sa duci copilul la gradinita, nu poti trece de masini. ar fi un loc minunat pt o parcare.

 • 0
  0
  Link
  niki Marți, 18 Septembrie 2012 09:44 postat de niki

  In Micro 21 in statia de la capat unde intoarce tranvaiul s-a demolat refugiul acoperit iar o ditamai maghernita care e parasita de vreo 2 ani nu.Luati masuri ca e foarte urat acolo!

 • 0
  0
  Link
  JE Marți, 18 Septembrie 2012 08:44 postat de JE

  BRAVO DOMNILOR!PROPUN VERIFICAREA CELOR CARE DETIN GARAJE DAR NU DETIN MASINI!JOS CU ELE ....PUTETI INCEPE DACA TOT SUNTETI IN ZONA CU CELE DIN JURUL PIETEI SI A SCOLILOR DIN MICRO 38 SI MICRO 39A...SPOR LA TREABA..!!!

 • 0
  0
  Link
  je Marți, 18 Septembrie 2012 08:42 postat de je

  garajele cand??? sau acumantrenati buldozerele :))
  comunintatea are nevoie de spatii verzi, locuri de joaca si parcari !!!!!!

 • 0
  0
  Link
  MARCELA Marți, 18 Septembrie 2012 08:23 postat de MARCELA

  Domnule Primar in zona ,Magazinului General cand veniti? Acolo de unde pleaca acele microbuze spre Schela, Pechea dimineata nu se poate circula, nu exista trotuare, iar microbuzele ocupa si soseau, circulatia dinspre depoul de tramvaie spre statia de autobuz este un intreg sport periculos. veniti intro dimineata si va veti convinge. va rog faceti ceva cu acele microbuze, o autogara ceva cum au toate microbuzele care pleaca spre alte zone( Tg. Bujor sau Tecuci)

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Pe repede-napoi

Caricatura zilei

29 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank