Imprimă această pagină

A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Coşmelii, barăci, magazii şi tot soiul de improvizaţii oribile cu pretenţii de garaje au fost demolate în  Micro 40 * În locul unei baterii de nouă garaje neautorizate va fi amplasat locul de joacă refuzat de locatarii blocului C12 din Mazepa


Intersecţia dintre străzile Năruja şi Caişilor a început ieri să fie curăţată de coşmeliile apărute ca o erupţie de coşuri, adiacente căminelor de nefamilişti C1 - C6. Resemnaţi, nervoşi sau nemulţumiţi, posesorii acelor „bube” arhitectonice au început să-şi strângă calabalâcul - bidoane, lăzi de bere, vechituri pe care nu s-au îndurat să le arunce - şi să-şi demonteze barăcile. Somaţia primită vineri a fost clară: „Având în vedere faptul că aţi amplasat o baracă metalică, fără autorizaţie de construire, pe terenul aflat în proprietatea municipiului Galaţi, Poliţia Locală Galaţi vă somează: Aveţi obligaţia ca în termen de trei zile să desfiinţaţi baraca şi să aduceţi terenul la starea iniţială. În cazul în care nu respectaţi măsura şi termenul dispus, Poliţia va proceda la aplicarea de sancţiuni, iar Primăria va demara procedura de desfiinţare pe cale administrativă şi pe cheltuiala dumneavoastră a barăcii”.

"Azi o scândură, mâine o tablă"

„Stau în 20 de metri pătraţi, am doi copii, am lucrat 28 de ani în Combinat şi atâta am putut! Am vrut s-o autorizez când era dl primar Nicolae şi-a zis că nu se poate!”, ne-a spus Neculai Palade, care-şi demola garajul.

„Stăm claie peste grămadă! De nevoie l-am făcut: azi o scândură, mâine o tablă… Nimeni nu are autorizaţie! Uitaţi, maşina cu lucrurile pleacă la ţară!”, ne-a zis Mihaela Niţă. "Şi eu mi l-am demolat. Am făcut garajul pentru că mi-a furat anul trecut radiatorul. Altora le-a furat bateria", s-a plâns alt locatar.

Şi spectatorii, şi posesorii barăcilor care ocupau în unele cazuri spaţiu cât pentru două garaje au admis că puştii din zonă chiar n-au unde să se joace. Dovadă că o mână de copii încinsese un fotbal în mijlocul străzii!

Salubrizare

„Operaţiunea «Marea curăţenie» nu înseamnă doar a da cu mătura, ci a salubriza zona inclusiv de construcţiile neautorizate sau semitemporare cum sunt aceste garaje. Nu este neapărat o acţiune împotriva garajelor ilegale, este pur şi simplu curăţenie. La finalul săptămânii trecute, primarul Marius Stan a venit aici, a discutat cu oamenii şi le-a explicat: unde nu e legal, jos! Imediat ce va fi curăţată zona, va fi pus locul de joacă. Va fi reamenajat spaţiul verde. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge în fiecare zonă a oraşului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Citit 6322 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 09:36