DESCINDERI: S-a stins lumina pe strada Garofiţei

DESCINDERI: S-a stins lumina pe strada Garofiţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajele de intervenţie de la ArcelorMittal au descins joi dimineaţă la mai multe locuinţe de pe strada de la periferia platformei siderurgice. Însoţiţi de poliţişti şi de câteva echipaje de jandarmi, electricienii au trecut la dezgroparea cablurilor de electricitate instalate, potrivit surselor oficiale, în mod ilegal de localnicii din bordeiele de chirpici. Teoretic, toţi cei care nu au avut contracte de furnizare a energiei electrice cu Combinatul, au fost lăsaţi fără lumină în case şi energie la prizele la care îşi alimentează electrocasnicele, unele dintre ele destul de scumpe în pofida aparentei sărăcii care domneşte în zonă.

În isteria iscată de prezenţa echipajelor de intervenţie, printre locatarii de pe Garofiţei au fost şi unii care susţineau sus şi tare că au fost debranşaţi în ciuda faptului că au contracte. „Eu stau aici de şapte ani şi tot de atunci am şi contract cu Combinatul. Nu e prima dată când fac asta, data trecută mi-au stricat şi frigiderul, şi toată aparatura pe care o mai aveam în priză. Ne tot ameninţă că ne taie apa, tot. Noi suntem ai nimănui aici şi nici nu avem posibilitatea să ne racordăm la Electrica, că e vorba de mulţi bani”, ne-a spus Gicu Dobrin, un locatar care stă la Garofiţei, la nr. 39.

Ca el, mulţi au făcut scandal în urma celor care le-au lăsat casele fără energie electrică, susţinând sus şi tare că sunt în regulă cu actele, dar asta nu i-a scutit de la debranşare şi nici de la dosarele penale pe care le-a întocmit poliţia.

„Au fost verificate 15 locuinţe, dintre care doar una a fost găsită în regulă. Restul au fost debranşate de la reţea, iar proprietarilor le-au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 3061 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2012 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.