UPDATE - Greenpeace, cea mai cunoscută organizaţie ecologistă din lume, protestează la Galaţi
Foto: Foto: Luiza Tofan

UPDATE - Greenpeace, cea mai cunoscută organizaţie ecologistă din lume, protestează la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 17.00 - Dirijabilul Greenpeace nu va mai survola Galaţiul în această seară din cauza vântului care s-a intensificat în cursul după-amiezii, ne-a declarat coordonatorul departamentului Logistică de la Greenpeace România, Manuel Andrei. Zborul va fi efectuat sâmbătă dimineaţă în jurul orei 7.00, potrivit aceleiaşi surse.


Protest inedit la Galaţi. Un dirijabil aparţinând organizaţiei ecologiste Greenpeace a survolat, vineri, la primele ore ale dimineţii, cerul de deasupra oraşului, în semn de protest faţă de proiectul unei companii internaţionale de a construi la marginea Galaţiului un obiectiv industrial foarte poluant. Dirijabilul va efectua un nou survol deasupra oraşului după-amiază, în jurul orei 17.00.

Mai mulţi gălăţeni – oameni simpli şi lucrători în cadrul instituţiilor publice – spun că au văzut drijabilul în aer, dar nu ştiau că acest protest va avea loc.

Greenpeace, organizaţia ecologistă care se bucură de cea mai mare notorietate la nivel mondial, este prezentă în peste 40 de ţări, inclusiv în România, şi duce campanii pe probleme ca încălzirea globală, defrişarea, pescuitul excesiv, vânatul balenelor şi teme nucleare. Fără a utiliza fonduri guvernamentale, ale corporaţiilor sau ale partidelor politice şi bazându-se exclusiv pe ajutorul oferit de cei peste 2,8 milioane de susţinători (persoane fizice şi fundaţii), Greenpeace luptă să-şi atingă scopurile prin acţiunile directe, lobby şi muncă de cercetare.

În ediţia tipărită de sâmbătă puteţi citi un material amplu referitor la obiectivul industrial contestat de Greenpeace şi la problemele imputate investitorilor de către organizaţia ecologistă.

 

Citit 3535 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.