SCANDAL LA APĂ CANAL: Părinţii senatorului Necula, contracte cu statul de 20 de milioane de euro

SCANDAL LA APĂ CANAL: Părinţii senatorului Necula, contracte cu statul de 20 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma deţinută de părinţii politicianului s-a căpătat cu contracte de 20 de milioane de euro de la firma de stat Apă Canal * SA Atlas SA, al cărei acţionar majoritar este Data Consult - controlată de Georgeta şi Radu Necula - va continua lucrările la staţia de epurare a Galaţiului * Surpriză însă: Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a constatat că Apă-Canal a exclus de la licitaţie, abuziv, unul dintre ofertanţi


Cine crede că apa va curge curată pe Dunăre curând, se înşală. Fiindcă apele licitaţiilor pe bani europeni pentru staţiile de epurare din Galaţi sunt tot mai tulburi pe măsură ce ancheta noastră le analizează mai adânc. În conferinţe de presă sau răspunzând unor interpelări directe, Apă Canal pune batista pe informaţiile publice. Pretinzând că nu a atribuit vreo extindere sau construire de staţii de epurare şi reţele de apă-canal, societatea cu acelaşi nume eludează legea. Aşteptând probabil să se mai liniştească apele interesului public, conducerea societăţii de stat ascunde de fapt câştigătorii surpriză ai licitaţiilor ce însumează 130 de milioane de euro pe tot judeţul.

În cele ce urmează, veţi vedea cum a ajuns pesedistul Gelu Stan (directorul Apă Canal SA Galaţi) să-l cadorisească pe senatorul PDL Marius Necula cu unul dintre cele mai importante contracte publice care s-au derulat vreodată la Galaţi,

Atribuire de sezon

În plină vacanţă, Apă Canal, vorba cântecului, n-a dormit şi s-a pus pe atribuit contractul de 20 de milioane de euro pentru extinderea Staţiei de epurare Galaţi.

Deşi ofertele s-au deschis pe 11 mai, abia după trei luni a decis Apă Canal cine le va construi al doilea nivel tehnologic din staţia de epurare, cel care să întoarcă în Dunăre ape perfect epurate, la standarde europene. Alegerea s-a oprit asupra, da, aţi ghicit! Vega `93. Dar nu singură. Ci în asociere cu - şi aici vine supriza de proporţii - firma unor pensionari celebri, părinţi de senator.

Aşa cum probabil v-aţi dat seama, este vorba de Atlas SA, firmă cu acţionar majoritar Data Consult, care la rândul ei este deţinută de Georgeta şi Radu Necula, părinţii senatorului PDL Marius Gerard Necula.

Contestaţiile dezvăluie deciziile de sub masă

Dacă nu ar fi fost Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, rezultatul deciziei luate sub soarele estival şi portocaliu de către comisia de evaluare în frunte cu ex-city-managerul actual viceprimar Florin Popa probabil că nu s-ar fi aflat multă vreme.

Doar că cine sapă prin deciziile CNSC, o poate găsi pe cea cu numărul 3430/C5/3513+3535+3541 din 28 septembrie 2012. Aceasta constată că Apă Canal a pus aiurea pe tuşă unul din ofertanţi când acesta avea, de fapt, o ofertă perfect admisibilă. De ce s-a întâmplat acest lucru ilegal vor constata, sperăm, oamenii legii, care vor ancheta aproape sigur măgăria. Până atunci, însă, nouă nu ne rămâne decât să constatăm că, în  cazul în care la mijloc este suficient "caşcaval", rivalităţile politice dispar ca prin farmec, iar "rivalii" din PSD şi PDL sunt aproape fraţi de cruce.

Dată fiind încălcare procedurilor, Apă Canal ar trebui să reia analiza ofertelor introducându-i din nou în cursă cei pe care iniţial i-a considerat insuficient de pregătiţi să finalizeze o investiţie cum e complicata de atribuit staţie de epurare din Galaţi, România.

Ca să vă faceţi o idee despre cât de disputată e lucrarea, iată numele contestatarilor la CNSC: Passavant-Roediger GmbH, asocierea Grupo Empresarial Magenta şi AssigniaInfraestructuras S.A. cu Incopro Design SRL, dar şi asocierea HochtiefSolutions AG şi Von Roll BHU. Acesteia din urmă, potrivit deciziei CNSC, se pare că îi va fi repusă oferta în cursă, contra asocierii Vega `93 SRL - Atlas SA.

Rămâneţi cu Viaţa liberă. Serialul nostru de dezvăluiri privind Apă Canal Galaţi şi încrengătura de afaceri dubioase din jurul societăţii continuă.

Citit 7666 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.