UPDATE - Poliţiştii contrabandişti au fost eliberaţi de Tribunal! (VIDEO)

UPDATE - Poliţiştii contrabandişti au fost eliberaţi de Tribunal! (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 21:30 Poliţiştii contrabandişti au fost eliberaţi de Tribunal

 

Magistraţii Tribunalului Galaţi nu au emis mandate de arestare pentru niciuna dintre cele cinci persoane reţinute vineri dimineaţă pentru trafic de ţigări. Procurorii DIICOT au atacat, imediat după pronunţare, decizia instanţei. Recursul urmează să fie judecat la Curtea de Apel Galaţi săptămâna viitoare.

Cei doi poliţişti de frontieră, Daniel Necula şi Lică Iulian Ungureanu, erau urmăriţi de mai mult timp de procurorii DIICOT, pe parcursul anchetei fiind confiscate alte 19.461 de pachete de ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova. Conform surselor noastre ţigările ajungeau în România trecute peste Prut şi transportate ulterior cu ajutorul unei bărci pe lacul Brateş. Ţigările ajungeau la stâna fraţilor Popov, cunoscuţi cu fapte penale (acolo unde în urmă cu o săptămână a avut loc o crimă), de unde erau preluate cu maşinile. Transporturile beneficiau de antemergător, astfel încât să fie evitat contactul cu poliţiştii. Ungureanu era cel care lucra pe camera de termoviziune şi îşi anunţa colegul când şi cum poate trece ţigările de contrabandă. Daniel Necula a mai fost prins cu aproximativ 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă anul acesta în luna aprilie. Atunci, Necula a încercat să fugă şi a luat pe capotă un poliţist. Atunci a început o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi ultraj. La acea vreme, procurorii au preferat să continue ancheta şi să strângă probe suficiente împotriva poliţistului de frontieră. Probele însă nu au fost relevante pentru magistraţii galăţeni, care au preferat să îl lase, atât pe Necula, cât şi pe ceilalţi patru inculpaţi, în libertate. Cum nici de această dată Necula nu a fost arestat, rămâne de văzut dacă norocul îi va surâde şi pentru a treia oară la Curtea de Apel, unde se va judeca recursul.

 


 

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din şapte persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Membrii grupării au introdus şi comercializat, în mod ilegal, pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila, cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Republica Moldova. Activitatea infracţională a acestora a fost sprijinită de către inculpaţii Daniel Necula şi Lică Iulian Ungureanu, agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi. „Inculpaţii au fost prinşi în flagrant delict în timp ce introduceau în ţară importante cantităţi de ţigări, ocazie cu care, în autoturismul inculpatului Daniel Necula , au fost descoperite cantitatea de 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei. Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, la imobile aparţinând membrilor grupării, circumstanţe în care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 40.000 pachete de ţigarete mărcile „M.T”, „Plugarul” şi „Ashima””, se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi. Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale este evaluat la suma de 200.000 lei. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de cinci inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile. Cei doi agenţi erau angajaţi din 2002 la Poliţia de Frontieră Galaţi. Iulian Ungureanu a fost recompensat în perioada 2006 – 2011 pentru rezultate foarte bune în cadrul instituţiei. „Cei doi for fi suspendaţi din funcţie în cazul în care vor fi arestaţi preventiv. Dacă instanţa de judecată va decide că sunt vinovaţi se vor lua măsuri drastice la adresa lor”, ne-a declarat comisarul Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Suspendarea din funcţie va fi destul de dificilă în cazul lui Daniel Necula, acesta fiind în concediu de creştere copil. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Galaţi, I.P.J. Brăila şi lucrătorilor din cadrul I.J.J. Galaţi, iar suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către S.R.I.

Citit 8024 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.