VIDEO Caz fără precedent în Galaţi! Oierii-terorişti de la Frumuşiţa, acuzaţi de sclavie! (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

VIDEO Caz fără precedent în Galaţi! Oierii-terorişti de la Frumuşiţa, acuzaţi de sclavie! (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fraţii Enache, ciobanii care de ani de zile au instaurat teroarea în comuna Frumuşiţa şi în localităţile aferente, au fost aduşi joi dimineaţă în cătuşe la Poliţia Judeţeană, în urma unor descinderi fulger ale ofiţerilor judiciarişti şi trupelor speciale. La capătul a trei luni de anchetă, mocanii, despre ale căror abuzuri „Viaţa liberă” a atras nu o dată atenţia, alături de numeroşi martori şi victime, au fost ridicaţi de mascaţi sub o serie de acuzaţii extrem de grave, dintre care cea mai teribilă este cea de sclavie, prima cauză de acest gen înregistrată în judeţul Galaţi. 24 de persoane, dintre care şapte membri ai grupării conduse de fraţii Enache vor trebui să le explice anchetatorilor filmul de groază care, de ani de zile, se derulează la stâna oierilor din Tămăoani.

Cumpăraţi pe câţiva lei, înfometaţi şi torturaţi

Informaţiile pe care le-au adunat anchetatorii până la momentul celor 17 descinderi efectuate joi dimineaţă la mai multe locaţii din Frumuşiţa, Măstăcani şi Stoicani sunt terifiante, indicând că fraţii Enache, proprietari a circa 4.000 de oi, instituiseră un regim de teroare nu numai în legătură cu localnicii, dar şi privitor la modul în care îşi recrutau şi tratau angajaţii. Oameni maturi, copii sau femei au suferit abuzuri incredibile din partea stăpânilor de animale, care îi chinuiau prin metode demne de Evul Mediu.

„Aceşti membri ai grupării racolau persoane, bărbaţi şi femei, printre care şi minori, din judeţele Galaţi, Vrancea şi, cu precădere, Vaslui, cărora le promiteau că îi vor aduce la muncă şi le vor da nişte bani, despre care spuneau că îi vor pune pe CEC, deşi niciunul nu a văzut niciodată niciun leu. Îi exploatau, de dimineaţă, de la ora 4.00 la ora 22.00 - 23.00, aceşti oameni munceau fără niciun fel de pauză. Mâncarea era foarte puţină, uneori se rezuma la un codru de pâine şi ălă mucegăit sau ros de şobolani, dormeau în nişte condiţii primitive, în bordeie din paie. Cei care se răzvrăteau în vreun fel şi îşi cereau drepturile erau bătuţi în faţa celorlalţi ciobani. Au fost şi situaţii în care, după ce unii au reuşit că plece, i-au adus înapoi, i-au bătut, i-au băgat în beci, i-au legat de mâini şi de picioare, le-au pus şi căluş în gură. Au fost şi câteva femei care au muncit pe brânci fără a primi niciun ban. Majoritatea au fost violate, obligate să întreţină raporturi sexuale şi cu membrii grupării, dar şi cu toţi ciobanii. Au distrus importante culturi agricole de pe raza mai multor comune, au furat produse agricole”, explică cms. şef Ştefan Căpătan, şeful Servicilui de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi.

Cei şapte suspecţi sunt acuzaţi deocamdată de sclavie, lipsire de libertate, tâlhărie, complicitate la tâlhărie, furt, distrugere şi viol. Ei vor fi prezentaţi procurorilor de pe lângă Judecătoria Galaţi, şi cel mai probabil, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În ediţia de mâine a "Vieţii libere" vă vom prezenta cazul tulburător al unui ciobănaş cumpărat din judeţul Vaslui, care a suferit chinuri incredibile la stâna fraţilor Enache de la Tămăoani.

 

 

 

 

Citit 23208 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.