Dezvăluiri incredibile! Autorul accidentului mortal de la Schela este un interlop care tocmai chefuise cu un candidat la Parlament!

Dezvăluiri incredibile! Autorul accidentului mortal de la Schela este un interlop care tocmai chefuise cu un candidat la Parlament!
foto: Arhiva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece persoane fac parte din cercul de suspecţi format în cazul cumplitului accident de la Schela din noaptea de 8 spre 9 noiembrie, în urma căruia două femei şi-au pierdut viaţa * Proba ADN ar putea cântări decisiv în identificarea autorului * Ionel Moca, zis „Machena”, din Pechea, un cunoscut traficant de persoane şi de cocaină, este principalul suspect şi se sustrage în prezent cercetărilor


Accidentul petrecut în noaptea de joi spre vineri pe DJ 251, la Schela, în urma căruia două femei, angajate ale unei patiserii din Galaţi, au pierit după ce maşina cu care se duceau spre casă a fost spulberată de un Audi care se îndrepta în viteză spre Galaţi face acum obiectul unui dosar în care apar, laolaltă nume cu „rezonanţă”, ale unor persoane controversate, dar şi al unui aspirant la demnitatea de parlamentar.

Tragedia de după petrecere

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai multe maşini pline cu tineri, bărbaţi şi femei, au plecat în acea noapte, în jurul orei 22,00, de la clubul „Charriot” de la Slobozia Conachi, care aparţine omului de afaceri şi candidatului ARD la Camera Deputaţilor pe Colegiul 4, Emil Dragomir.

„La acea petrecere, care a avut loc în seara de Mihail şi Gavril, organizată la clubul din Slobozia Conachi, au fost invitaţi printre alţii, Ionel Moca, zis Machena, Mihai Roman, zis „Misha”, fostul patron al unui club de striptease din Galaţi, un anume Moldoveanu, cercetat pentru trafic cu ţigări. În jurul orei 22,00, s-au urcat în maşini şi au vrut să plece la Târgu Bujor, la un alt chef”, ne-a precizat sursa noastră.

Cel mai bun drum de la Slobozia Conachi spre Târgu Bujor, unde, se pare, chefliii voiau să îl vadă pe manelistul Florin Salam, invitat la o petrecere privată, este prin Galaţi. Ca să câştige timp, pentru că aveau de ocolit, şoferii au dat bice cailor putere ai limuzinelor de zeci de mii de euro. Cursa s-a terminat în apropiere de Schela, când, pe contrasens, autoturismul Audi cu numărul GL 74 DID, înmatriculat pe numele surorii concubinei lui Ionel Moca, a izbit Loganul cu care şase angajaţi ai firmei de patiserie se îndreptau spre case, după tura de după-amiază.

„Nu mai ştiu cine şi cum a plecat”

Este afirmaţia patronului clubului „Charriot”, candidatul la funcţia de deputat, Emil Dragomir, făcută în faţa poliţiştilor care au ajuns la el mai ales după ce informaţiile le-au indicat cum că într-una dintre maşinile care goneau spre concertul lui Salam se afla şi fiul său, Cici.

Omul de afaceri nu a putut da însă prea multe detalii, susţinând că invitaţii au plecat pe rând şi nu ştie care cum şi cu ce maşini s-au deplasat. Contactat de noi, Emil Dragomir s-a arătat la fel de rezervat. „Eu nu ştiu ce s-a întâmplat la Schela. Am dat o declaraţie la poliţie şi tot ce am avut de zis am zis acolo. Acum sunt într-o şedinţă”, ne-a spus candidatul ARD.

Potrivit poliţiştilor, informaţiile pe care le deţin până în prezent le permit să se „mişte” într-un cerc de zece suspecţi, din care cel mai „greu” este „Machena”, dat fiind că maşina înmatriculată pe numele „cumnatei” sale a fost direct implicată în accident.

Interlopul, cunoscut proxenet şi traficant de droguri, a dispărut însă şi nu s-a prezentat nici la Tribunalul Vrancea pe 9 noiembrie, la procesul în care este judecat pentru trafic de persoane.

Machena nu avea voie să iasă din Pechea!

Infractor cu state grele, Ionel Moca, fost Bratu, este, de mulţi ani, în atenţia organelor judiciare care l-au urmărit şi cercetat în dosare cu acuzaţii extrem de grave, de la traficarea şi exploatarea sexuală a minorelor peste hotare până la traficul de cocaină. Fărădelegile l-au adus pe Machena în faţa justiţiei şi are o condamnare la activ, dar nu a făcut purici nici măcar în arest, de unde a scăpat prin bunăvoinţa unor judecători sau datorită unor chichiţe procedurale. Singura măsură restrictivă valabilă pe numele lui Machena la data tragediei era o interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Pechea, decizie pe care a încălcat-o cu vârf şi îndesat!

Interlopul, fata judecătoarei şi Boldea

Primul dosar de crimă organizată întocmit pe numele lui Ionel Moca datează din 2007 şi a avut ca obiect traficul de persoane (minore). La capătul a trei ani de anchetă, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi au putut demonstra că Machena, alături de Andra Georgia Juncu, fiica fostei judecătoare Cristina Dăscălescu, de Nedelcu Manea şi Georgel Bratu au traficat circa 40 de tinere, pe care le-au ademenit cu locuri de muncă în străinătate. Odată ajunse la destinaţie, fetelor le erau luate paşapoartele şi erau obligate să se prostitueze, banii ajungând la cei patru. De altfel, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 500.000 de euro, sume obţinute de pe urma exploatării sexuale a victimelor. Cauza, aflată iniţial pe rolul Tribunalului Galaţi, a fost strămutată la Tribunalul Vrancea, la cerea lui Ionel Moca. Această instanţă a fost cea, care în aprilie 2009, a şi pronunţat sentinţa de condamnare, prin care Ionel Moca a primit 13 ani de închisoare. În urma apelului făcut de inculpaţi al Curtea de Apel Galaţi, dosarul s-a întors la Focşani, pentru rejudecare.

Un episod interesant în acest dosar de trafic este cel în care Machena a apelat la avocatul Mihail Boldea pentru a-şi salva averea de la sechestrul aplicat de anchetatori pentru recuperarea banilor proveniţi din proxenetism. Interlopul i-a cerut ajutorul lui Boldea, acum aflat în arest, pentru a vinde de urgenţă o spălătorie auto aflată la intersecţia străzilor Basarabiei şi George Coşbuc, şi care figura pe numele surorii lui Machena.

Droguri şi sex

Machena mai este protagonistul unui alt dosar de trafic, de data aceasta de droguri de mare risc, aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Ofiţerii de Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au stabilit că Ştefan Lucian Corangă, zis „Luci”, Robert Vasile Cocu – „Roberto”, Ionel Moca – „Machena”, Paraschiv Corangă – „Pachel” şi Nicoleta Daniela Corangă sunt autori ai unor infracţiuni deosebit de grave precum trafic de droguri de mare risc (cocaină) în formă continuată şi complicitate la această infracţiune, de trafic internaţional de droguri de mare risc, precum şi de conducerea unui BMW pe drumurile publice fără permis. Ei erau acuzaţi că aduceau cocaină din străinătate (Spania) şi că o vindeau în ţară cu 10 euro gramul. Dealtfel, au stabilit anchetatorii, Machena îmbina „armonios” cele două afaceri, de trafic de droguri şi proxenetism, racolându-şi fetele tocmai cu prafuri. După ce le ademenea şi le oferea droguri, le obliga să întreţină raporturi sexuale de pe urma cărora el şi acoliţii săi obţineau venituri substanţiale. Machena a fost pus în libertate de Curtea de Apel Galaţi pe durata judecăţii, la fel ca şi în cazul traficului de minori. În dosarul „cocaina”, Machena ar trebui să apară în faţa magistraţilor gălăţeni pe 6 decembrie.

Citit 18033 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 09:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.