A prins crucea de Bobotează ca să câştige Oţelul "Cupa României" (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

A prins crucea de Bobotează ca să câştige Oţelul "Cupa României" (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 7.000 de gălăţeni au asistat, duminică, la slujba de Bobotează, oficiată chiar de ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru că tradiţionalul ger de bobotează a lipsit, iar afară nu au fost mai puţin de zero grade Celsius, oamenii au ieşit din case cu mic cu mare, atât faleza superioară, cât şi cea inferioară dovedindu-se neîncăpătoare. În ciuda faptului că cea mai mare parte din slujbă s-a ţinut lângă Biserica Precista, cei mai mulţi participanţi la eveniment şi-au ocupat poziţiile chiar pe malul Dunării, acolo unde urma să se desfăşoare cel mai aşteptat moment al zilei, înotatul după crucea Bobotezei. E drept, sonorizarea bună a făcut în aşa fel încât toţi cei prezenţi au putut auzi slujba.

Au sărit în apă opt

Nu mai puţin de 16 gălăţeni şi-au manifestat intenţia de a sări în apă după cruce, însă, în urma controlului medical efectuat de cei de la Serviciul de Ambulanţă, doar şase au primit avizul. "Doar şase au voie, din punctul nostru de vedere, să se arunce în apă. Ceilalţi prezintă diverse tulburări uşoare şi e mai bine să nu rişte nimic", a explicat medicul Anca Rusneac de la Ambulanţă. Cu toate acestea, s-au prezentat la start nu mai puţin de opt înotători, şapte dintre aceştia încercând să se mai încălzească puţin cu ajutorul fularelor cu Oţelul pe care le purtau la gât. Imediat după ce ÎPS Casian a aruncat crucea în Dunăre, a început o adevărată probă de înot între cei mai bine poziţionaţi doi competitori. Pe alocuri, duelul a fost atât de aprig încât s-au folosit şi diverse tehnici de polo, însă în cele din urmă tinereţea a învins experienţa. Crucea a fost prinsă de Gabriel Grumăzescu, care, la 23 de ani, a sărit pentru prima dată după crucea de Bobotează.

"Îmi doresc sănătate şi fericire"

"E pentru prima dată când fac asta, dar cred că o să mai sar şi la anul pentru că, vă daţi seama, am câştigat din prima. Am purtat fularul cu Oţelul Galaţi pentru că ţin cu Oţelul şi vreau să câştige anul acesta Cupa României. Sper să ne ajute Dumnezeu să mai luăm un trofeu. În rest, îmi doresc şi le doresc tuturor gălăţenilor sănătate şi fericire, că restul o să vină de la sine", a spus Gabriel Grumăzescu.

Înfierbântat de uralele mulţimii, tânărul a mai zăbovit preţ de câteva minute pentru ca cei prezenţi să sărute crucea. Mai mult, unii dintre participanţii la eveniment i-au cerut lui Gabriel Grumăzescu să se pozeze cu ei. Restul participanţilor l-au felicitat pe învingător şi i-au promis că îşi vor lua revanşa la anul.

Citit 5727 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.