Imprimă această pagină

Colegiul Medicilor a luat o decizie dramatică: Pacienta Silvia Stan, ucisă de eroarea unei asistente

Colegiul Medicilor a luat o decizie dramatică: Pacienta Silvia Stan, ucisă de eroarea unei asistente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Verdictul dă undă verde anchetatorilor * Procurorul Ionel Gâlcă, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, ne-a confirmat că s-a început urmărirea penală faţă de asistenta Lori Carmen Avram


Cazul Silviei Stan, femeia care a murit după ce i s-a administrat un calciu la un cabinet medical de tratamente din Galaţi, revine în atenţie. Familia Silviei Stan a primit chiar înainte de sărbători o adresă de la Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis prin care era anunţată faptul că ancheta lor a luat sfârşit. Comisia de Malpraxis a fost sesizată de fiica Silviei în iunie anul trecut. Imediat după ce plângerea a fost înregistrată, Comisia de Malpraxis s-a întrunit şi „s-a demarat procedura analizării cazului, desemnându-se, prin tragere la sorţi din lista naţională a experţilor, expertul din Judeţul Bacău, asistent medical generalist licenţiat, master Management Sanitar – Expert Medical pentru Asistenţi Medicali/Moaşe”, se arată în adresa Comisiei. Expertul a primit dosarul pe 27 iulie, a analizat fiecare act în parte, fiecare declaraţie şi, după trei luni de anchetă, a ajuns şi la concluzia finală: „Faptele s-au produs în exercitarea unei activităţi de tratament, nu au fost respectate etapele procedurale, au fost evitate aprobări, declaraţii către organele competente, consultanţă specifică”, se arată în raportul expertului. „Adresa pe care am primit-o de la Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis are cinci pagini. Ne sunt precizate care au fost concluziile expertului de la Bacău şi faptul că au fost solicitate mai multe date. Concluzia este una sigură şi foarte clară: a fost malpraxis. Asta au spus si cei zece membri ai comisiei, pe baza raportului primit de la expert. Aşteptăm acum ca şi celelalte anchete să meargă mai departe”, ne-a spus Oana, fiica Silviei.

„S-a început urmărirea penală”

Imediat după ce Silvia Stan a murit, fiica ei a depus plângeri la toate organele competente să facă o achetă: Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor, Comisia de Malpraxis şi, nu în ultimul rând, Poliţie. Până acum, adresa de la Comisia de Malpraxis este primul răspuns oficial primit de familie. Acesta este însă şi cel mai important, fiind amănuntul aşteptat pentru finalizarea tuturor celorlalte anchete. Oana aşteaptă acum să primească un răspuns şi de la Ordinul Asisteţilor prin care să fie înştiinţată că Lori Carmen Avram, asistenta care a contribuit la moartea mamei, ei nu mai profesează. „Nu îi vreau răul, dar am făcut aceste plângeri pentru ca nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut noi”, ne-a spus Oana. Nici plângerea de la poliţie nu a rămas fără ecou. „S-a început urmărirea penală în acest caz”, ne-a confirmat procurorul Ionel Gâlcă, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Se aşteaptă finalizarea anchetei

De ancheta penală şi de verdictul dat de instanţa de judecată depinde şi dacă asistenta Lori Carmen Avram îşi va mai putea practica sau nu meseria. "Oridunul Asistenţilor a finalizat ancheta, dar legea spune că putem decide asupra suspendării dreptului de liberă practică abia după ce se va finaliza ancheta penală şi se va da o decizie judecătorească. Până atunci, asistenta Carmen Avram îşi poate exercita în continuare profesia", ne-a explicat Daniela Artimof, preşedinta Ordinului Asistenţilor Galaţi.

Va mai trece, probabil, suficient timp până când toate anchetele vor lua sfârşit. Dar familia Silviei Stan este mulţumită că a început să se facă dreptate în cazul morţii femeii.

Citit 7467 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 18:15