Puţini gălăţeni şi-au adus aminte de Ziua Unirii, la statuia domnitorului Al. I. Cuza (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Puţini gălăţeni şi-au adus aminte de Ziua Unirii, la statuia domnitorului Al. I. Cuza (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Unirii Principatelor Române a adunat puţină lume, în acest an, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar ceremonia a fost una mai degrabă formală. După prezentarea onorului, intonarea imnului de stat şi a imnului Uniunii Europene, directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, a făcut o scurtă evocare a importanţei zilei de 24 ianuarie 1859 în istoria românilor, apoi s-a trecut la depunerea de buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Startul a fost dat de către prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, acesta fiind urmat de reprezentaţii autorităţilor publice locale şi judeţene, precum şi de cei ai partidelor politice. Şi pentru că a fost Ziua Unirii, o pancartă din mulţime a amintit celor prezenţi că şi "Basarabia e România".

„Este o zi deosebit de importantă pentru poporul român, pentru că a fost primul pas spre constituirea statului naţional unitar suveran român. Trebuie să fim mândri de această zi şi să o cinstim în fiecare an cum se cuvine. În ceea ce priveşte participarea gălăţenilor la acestă sărbătoare, n-aş spune că este un interes scăzut. Poate că nu s-a făcut suficientă publicitate..”, a declarat prefectul Emanoil Bocăneanu. Marii absenţi ai zilei au fost primarul Marius Stan şi preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa

Ziua Unirii s-a încheiat cu spectacolul susţinut de Ansamblul „Doina Covurluiului”. Nu a lipsit nici hora simbolizând unirea românilor, în care s-au prins şi nişte copii de la grădiniţă. Nu ne rămâne decât să sperăm că, măcar ei, până vor creşte mari, nu-şi vor uita istoria.

Citit 3897 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.