Culmea ironiei: Directorul Electrocentrale Galaţi, datornic la întreţinere
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Culmea ironiei: Directorul Electrocentrale Galaţi, datornic la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercul slăbiciunilor la Galaţi. APATERM are datorii către Electrocentrale, Electrocentrale s-a înscris la masa credală în procesul insolvenţei, iar APATERM-ul este aproape de desfiinţare. Pe de o parte, APATERM-ul susţine că nu îşi poate plăti datoriile către furnizorul de energie termică, din cauza faptului că populaţia nu îşi plăteşte datoriile la întreţinere la timp, în timp ce conducerea Electrocentrale susţine că datoriile populaţiei reprezintă doar o mică parte din problemă.

"Noi ne-am înscris la masa credală, având de recuperat 349 de milioane de lei. Datoriile populaţiei către APATERM reprezintă doar o mică parte a problemei. Din câte ştiu eu, diferenţa dintre datoriile asociaţiilor către APATERM şi datoriile APATERM către Electrocentrale este de aproximativ 300 de miloane de lei", a explicat directorul Electrocentrale Galaţi.

Director, dar nu acasă

Paradoxal, unul dintre datornicii la întreţinere, este chiar directorul Electrocentrale. Conform tabelului afişat la scara blocului, pentru  luna noiembrie, Tudor Petre are o restanţă de plată de nu mai puţin de 1980,58 de lei. "Datoriile familiei mele îmi sunt puţin străine, deoarece nu eu sunt contabilul în casă. Sunt doar managerul Electrocentrale", ne-a declarat acesta.

Conform datelor obţinute de cotidianul "Viaţa Liberă", asociaţia de proprietari, din care face parte şi directorul Electrocentrale datorează 1.429.314,95 de lei, din care contravaloarea energiei termice este de 884.301,01 lei. De altfel, cea mai veche factură neachitată de asociaţia de proprietari 335 a fost emisă în luna iunie 2004. Mai mult, plăţile efectuate de această asociaţie sunt nejustificat de mici. În luna august a anului 2012 s-a efectuat o singură plată, de 250 de lei, după care nu s-a mai plătit nicio sumă în contul datoriilor înregistrate. În acest moment, pe rolul instanţelor se află un număr de 27 de dosare în diverse stadii de judecată şi au fost puse în executare silită opt sentinţe definitive

Citit 3600 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.