Centrele de permanenţă din judeţul Galaţi funcţionează mai mult cu numele! Vezi ce rezultate dezastruoase a avut cel mai recent control

Centrele de permanenţă din judeţul Galaţi funcţionează mai mult cu numele! Vezi ce rezultate dezastruoase a avut cel mai recent control
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medici de gardă lipsă, uşi închise sau condiţii improprii de acordare a asistenţei. Sunt concluziile la care au ajuns reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi în urma unui control-fulger efectuat zilele trecute la cele opt centre de permanenţă care funcţionează pe teritoriul judeţului. Punctele unde locuitorii mai multor comune ar trebui să primească asistenţă medicală la orice oră din zi şi din noapte s-au dovedit a fi, într-o majoritate covârşitoare, doar nişte simple teorii, realitatea găsită la faţa locului fiind una dezastruoasă.

"La Băleni şi Cudalbi am găsit uşile cu lacăt pe ele. La Corod, era doar asistentul medical, dar medicul, care locuieşte vizavi, a venit imediat la centru. La Bereşti am găsit-o tot pe asistentă, iar în locul medicului de gardă s-a prezentat medicul din localitate, care a spus că îi ţine locul câteva ore. La centrul de la Cavadineşti, am găsit-o doar pe femeia de serviciu, care se pregătea să facă focul în ideea că poate vine medicul de gardă", ne-a detaliat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Centrul de la Brăneşti ar putea fi închis

O situaţie aparte, extrem de gravă din perspectiva echipei de control, există la centrul de permanenţă de la Brăneşti, unde centrala termică este defectă aşa că este imposibil ca acolo să poată fi făcute consultaţii medicale. "L-am găsit pe medicul de gardă acolo, dar era un frig crâncen, deoarece sistemul de încălzire este defect. Avem în vedere suspendarea activităţii acestui centru până la remedierea problemei. Îi înţeleg pe primari că vor centre de permanenţă, dar acestea trebuie să funcţioneze corespunzător", a menţionat dr. Boldea.

Lipsa medicului de gardă a fost constatată şi la Bălăbăneşti, în timp ce singurul centru care funcţiona normal a fost cel din Tudor Vladimirescu.

Coordonatorii celor opt centre împreună cu reprezentanţi ai primăriilor sunt astăzi convocaţi la o şedinţă la DSP pentru discutarea concluziilor controlului şi identificarea unor soluţii de remediere.

Citit 2688 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.