Prohibiţia e prohibiţie şi la undiţă şi la năvod! Autorităţile "curăţă" malul Dunării

Prohibiţia e prohibiţie şi la undiţă şi la năvod! Autorităţile "curăţă" malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care pescuiau pe malul Dunării au dat nas în nas cu autorităţile joi dimineaţă


 

Aproape o sută de gălăţeni amatori de pescuit pe malul Dunării au avut surpriza ca joi dimineaţă să se trezească înconjuraţi de jandarmi şi reprezentanţii Agenţiei pentru Pescuit şi Acvacultură. Dacă mulţi au reuşit să dispară înainte să fie luaţi la întrebări, o parte dintre ei au rămas să dea socoteală, alegându-se cu avertismente sau chiar cu amenzi.

Chiar dacă sunt conştienţi că astfel nu vor stârpi braconajul, cei de la Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură susţin că aceasta este singura soluţie de a-i îndepărta pe pescari de pe faleză pe perioada prohibiţiei. "Am dorit să le atragem atenţia pescarilor găsiţi pe malul Dunării că în această perioadă este interzis pescuitul. Aceste acţiuni au avut loc şi în zilele care au trecut, când s-au dat mai ales avertismente, dar astăzi am trecut la aplicarea unor amenzi mai consistente, pentru că se pare că pescarii nu înţeleg că trebuie să-şi păstreze undiţele acasă în această perioadă", a precizat Vasile Bocăneală, directorul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură. Minimul amenzii pentru pescuit în perioada de prohibiţie este de 600 de lei.

"Am depistat 15 persoane ce pescuiau pe malul Dunării, acestora fiindu-le întocmite procese verbale de contravenţie de către echipa de control. O persoană a fost condusă la sediul Inspectoratului de Jandarmi pentru identificare, deoarece a furnizat echipei de control date false", a precizat plt. Cătălin Bădin, din cadrul IJJ Galaţi.

Citit 3268 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2013 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.