Tot mai mulţi gălăţeni îşi cumpără arme letale: Avem peste 4.000 de pistolari

Tot mai mulţi gălăţeni îşi cumpără arme letale: Avem peste 4.000 de pistolari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1.446 de gălăţeni au solicitat, în primele luni ale acestui an, eliberarea de autorizaţii pentru arme letale ' Nici autorităţile nu au stat cu braţele încrucişate şi au sancţionat la sânge abaterile comise de posesorii de arme din evidenţă


Moft, pasiune sau nevoie de siguranţă, acestea sunt motivele care îi determină pe gălăţeni să devină clienţi ai magazinelor de armament. Dacă pentru unii un pistol reprezintă un accesoriu care le dă sentiment de putere şi îi face să pară importanţi, pentru cei mai mulţi arma este o soluţie pe care o găsesc potrivită ca să se protejeze de pericole concrete sau cel puţin posibile. Niciodată nu strică să fii pregătit, pare să fi fost deviza care de la începutul acestui an i-a adus pe mulţi locuitori ai judeţului în situaţia de a solicita autorizaţii pentru arme de foc.

Nu mai puţin de 1.446 de avize pentru arme de foc au fost eliberate de Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase (SAESP) Galaţi, ca urmare a cererilor primite de la persoane fizice în primele trei luni ale acestui an, 30 de solicitări aparţinându-le unor gălăţeni care vroiau să îşi cumpere pentru prima oară armă de foc. Cifrele arată o creştere clară faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, când SAESP Galaţi a eliberat 1.336 de autorizaţii pentru arme de foc, dintre care numai opt au fost pentru "începători".

Dacă în alţi ani "bătaia" mare era pe armele neletale, acestea fiind mai ieftine şi implicând condiţii mai puţin restrictive de deţinere şi folosinţă, în acest an "valul" de solicitări nu a cunoscut o creştere semnificativă faţă de perioada similară a lui 2012. Pentru pistoale cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc au fost eliberate 1.688 de autorizaţii, cu 22 mai multe faţă de perioada ianuarie - martie 2012.

90 de gălăţeni lăsaţi fără permise

În paralel cu cererea mare de autorizaţii, poliţiştii au stat cu ochii pe cei care deţineau deja permise de portarmă şi nu au iertat nicio abatere. Fie că a fost vorba de condamnări penale, fie de abateri precum nedeclararea schimbării domiciliului ori neavizarea permisului la termenul legal, poliţiştii de la Arme au retras 45 de permise şi au suspendat tot atâtea. În momentul de faţă, în judeţul Galaţi există 4.289 de arme autorizate, dintre care 3.766 sunt deţinute de persoane fizice.

Citit 3568 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2013 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.