Primăria Galaţi, dată în judecată pentru evacuarea actualului sediu!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria Galaţi, dată în judecată pentru evacuarea actualului sediu!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Galaţi a fost dată în judecată săptămâna trecută de Pierre Macri, proprietarul clădirii în care instituţia îşi are acum sediul. De data aceasta este vorba despre un proces de evacuare.

„Noi am trimis mai multe adrese către Primăria Galaţi, la care nu am primit niciun răspuns. Ni s-a spus să facem o ofertă de preţ şi am trimis şi acest lucru. Am cerut 5,9 euro pe metru pătrat de clădire şi un 1,9 euro pe metru pătrat de teren. Până acum au plătit 9 lei metru pătrat de clădire şi 2,5 lei pentru teren. Preţul cerut acum este mai mic decât preţul pieţei. Primăria încasează chiar mai mult de la chiriaşii ei. Nici la această ofertă nu am primit răspuns”, ne-a explicat avocatul lui Pierre Macri, Didel Bujeniţă.

Acesta este motivul pentru care s-a iniţiat procesul, cerându-se evacuarea. „Noi am vrut să avem un dialog cu ei. Am renunţat la toate celelalte procese prin care ceream daune pentru că au întârziat voit punerea în posesie, tot ca să arătăm că suntem de bună credinţă. Au refuzat dialogul de la 1 martie încoace, de când noi le-am trimis adrese prin care le solicitam un răspuns cu privire la intenţia lor viitoare. Am solicitat instanţei de judecată evacuarea şi plata chiriei pentru aprilie şi mai”, ne-a mai explicat Didel Bujeniţă.

Proprietarul clădirii este decis ca, imediat după ce instanţa se va pronunţa în dosarul de evacuare, să ia măsurile care se impun. „Vom începe executarea silită şi evacuarea”, a conchis avocatul.

Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, ne-a confirmat că a fost lansată o ofertă de preţ pentru chirie, dar că intenţia primăriei este de a se muta din sediu cât mai repede. Mingea este acum în terenul magistraţilor gălăţeni, care trebuie să decidă ce se va întâmpla în continuare.

Citit 1993 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.