GALERIE FOTO / Ziua bătrânului fluviu, serbată cu o cursă de caiace
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Ziua bătrânului fluviu, serbată cu o cursă de caiace
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Ziua Dunării, mai mulţi temerari şi-au propus „să danseze” cu Dunărea, în cadrul unei regate. Aceştia s-au urcat în zece caiace şi au parcurs, pe fluviu, drumul de la Brăila la Galaţi. La Portul de ambarcaţiuni de la Trecerea bac, toţi cei care au făcut acest drum pe apă au fost aşteptaţi cu fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos", iar premiile le-au fost înmânate de primarul oraşului, Marius Stan. De la ora 16.00 – până la ora 17.00, cele zece caiace au sosit rând pe rând.

Pentru unii cursa a fost foarte grea, terminând cursa în genunchi, dar cu zâmbetul pe buze ca nişte învingători. Nu mai vorbim că printre temerari s-a înscris şi o tânără, care a mărturisit că astăzi a urcat pentru prima dată într-un caiac.

Toţi au avut cam acelaşi mesaj: a fost dificil din cauza valurilor Dunării, mai furioase în preajma Galaţiului, dar a fost o cursă frumoasă pe care nu au abandonat-o. Sfatul celor care au făcut îndrăzneaţa cursă s-a îndreptat spre copii care, în opinia lor, ar trebui să facă un sport, nu să stea cu ochii în calculatoare sau televizoare.

Regata a fost iniţiată de Clubul de Turism montan şi nautic „Albatros”, dar au fost şi participanţi care au avut caiace luate de la o firmă care le închiriază şi care s-au înscris pe aceeaşi linie a temerarilor ce au înfruntat astăzi o Dunăre destul de învolburată. „O cursă cu peripeţii”, aşa au numit-o mai toţi cei care au reuşit să o parcurgă. „Am luat apă la telefoane, apă la caiac”, ne-a spus şi Sebastian Gheorghiu, cel ce conduce clubul organizator al evenimentului.

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a dat asigurări celor care s-au înscris în cursă că aceasta a fost doar o încălzire şi că de la anul va organiza un eveniment de anvergură, în acest sens. Marius Stan a vorbit despre o regată între Orşova şi Galaţi, ambele oraşe posesoare de licee de marină. Dată fiind atmosfera destinsă, edilul a vorbit surâzând despre admiraţia pe care i-o trezesc cei care au făcut regata de astăzi, cu atât mai mult cu cât el se înscrie în rândul celor care se tem de apă. „Am făcut armata la Marină, dar nu ştiu să înot şi am o frică de apă teribilă”, a mărturisit Marius Stan. Evenimentul s-a încheiat prin împărţirea premiilor simbolice, cupe şi diplome, celor care au participat la regată.

 

Citit 15604 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iunie 2013 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.