Demolări de chioşcuri pe strada Domnească. Comercianţii ameninţă Primăria cu procese

Demolări de chioşcuri pe strada Domnească. Comercianţii ameninţă Primăria cu procese
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Construcţiile provizorii sunt puse la pământ pentru că încurcă circulaţia rutieră

Ieri, patronii chioşcurilor din zona Campusului Universitar au început singuri demolarea construcţiilor, în urma înştiinţării de către Primăria Galaţi că astăzi acestea vor fi puse la pământ cu buldozerele. Municipalitatea demolează centrele comerciale din Campus din cauză că acestea obturează vizibilitatea şoferilor. „Problema este circulaţia rutieră. Chioşcurile sunt lipite de bordură. Nu ştii când ţâşneşte de după ele vreun pieton”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Mihai Costache. Chiar dacă studenţii vor rămâne fără niciun magazin în zonă de unde să îşi poată cumpăra o pâine, purtătorul de cuvânt spune că problema poate fi soluţionată uşor cu o serie de contracte între micii comercianţi şi Universitatea "Dunărea de Jos". „Universitatea deţine teren de jur împrejur în interior, în exterior, comercianţii pot discuta direct cu Universitatea”, a declarat Mihai Costache.

Nicio demolare fără proces

Unul dintre patroni, Dumitru Stoica, a iniţiat un proces în Instanţă prin care solicită anularea notificării privind demolarea, dar şi suspendarea executării de demolare provizorie, măcar până la 1 ianuarie 2014, până când a fost plătit impozitul. Mai mult, potrivit avocatei acestuia, Beatrice Martiş, va ataca şi contractul pe termen nedeterminat pe care-l are cu Primăria, pentru că este doar în beneficiul acesteia. „N-am văzut până acum niciun contract doar spre beneficiul uneia din părţi”, a declarat avocata, care a adăugat: „Să se dea un termen de clemenţă, pentru că s-a pus în vedere şi situaţia salariatelor, mame singure, divorţate, care nu primesc pensie de întreţinere. Se creează o situaţie socială. Aceasta este singura sursă de venit a clienţilor mei şi au şi o linie de creditare pe societate. Nu mai spun că clientul meu riscă să fie dat în judecată de către salariaţi pentru drepturile salariale. Este trist atât pentru familie, cât şi pentru angajaţi”.

„Am făcut rost de spaţiu, dar nu ne dă autorizaţie”

Dumitru Stoica este mai mult decât contrariat, pentru că, potrivit acestuia, şi-a cumpărat o casă pe strada Elena Doamna, exact lângă Grădina Publică, pentru a-şi amplasa centrul comercial, însă Primăria refuză să îi dea autorizaţie. „Mi-au zis că dacă îmi găsesc un alt spaţiu, ei mă ajută, îmi dau autorizaţie de construcţie, de funcţionare. Prima dată m-am gândit să fac în curte, dar e pământul Primăriei şi au spus că nu sunt de acord. Apoi m-am gândit să fac în casă, cu intrare din stradă, dar nu au fost nici aşa de acord. M-am gândit să fac în camera de la stradă, să vindem la geam, dar tot nu vor să ne dea autorizaţie”, ne-a spus Dumitru Stoica. Surse din Primărie spun că în planul prezentat de patron se vehicula ca magazinul să se întindă în stradă şi nu numai în interiorul casei. „Există o diferenţă între planul pe care ni l-a prezentat nouă şi ce a spus acum. Să discutăm pe o singură soluţie. Dacă alegem o cale, să mergem pe ea până la sfârşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Citit 5762 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.