GALERIE FOTO / În goană, cu mic cu mare de Ziua Marinei. Câştigătorii la Crosul tuturor vârstelor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / În goană, cu mic cu mare de Ziua Marinei. Câştigătorii la Crosul tuturor vârstelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Larisa Mihaela Nicodim, de doar cinci anişori şi şapte luni, a alergat doi kilometri alături de nanul ei, Valeriu Cosma, campion naţional la veterani


Aproximativ 200 de gălăţeni au aşteptat nerăbdători startul crosului tuturor vârstelor organizat de Primăria Municipiului Galaţi, în această dimineaţă, pe Faleza Inferioară. E drept, unii alergători au mai furat startul, alţii s-au alăturat alergătorilor de prin tufişurile de pe margine, dar important a fost că la finish toţi au fost aşteptaţi cu diplome şi premii. Directorul Direcţiei Generale de Servicii Publice din Primărie, Silviu Bacalum a fost cel care le-a înmânat diplomele, iar o sacoşă plină cu produse nu tocmai recomandate unei vieţi sportive – suc, dulciuri de tot felul, ciocolată - le-a răsplătit efortul participanţilor la cros.

Echipa învingătorilor

Ştefan Popa, în vârstă de 19 ani, atlet la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi (CSS Galaţi) a câştigat cursa de doi kilometri, ajungând primul la linia de finish, cu un timp de aproximativ şase minute. Sportivul ne-a mărturisit că îi place enorm să alerge. Vicecampionul cursei, Maricel Neculau, de 17 ani, este tot atlet la CSS Galaţi, proba lui favorită fiind marşul. Maricel ne-a spus că este sportiv de şapte ani şi că nu ratează cursele la care poate participa. De altfel, CSS Galaţi a fost prezent la cros cu un grup de 15 sportivi de toate vârstele.

Campioanele

La fete, prima sosită a fost Andreea Enciu, de doar 12 ani. Gâfâind după cei doi kilometri de goană, Andreea ne-a spus că face atletism de doi ani. Cea de-a doua sosită la fete a fost Gabriela Stăvărache, în vârstă de 31 de ani, care a făcut sport de performanţă, dar acum îl practică doar pentru întreţinere. Spre deosebire de sportivii profesionişti, care se resimţeau după efortul făcut, Gabriela Stăvărache nu era deloc obosită, dimpotrivă, foarte entuziasmată: „Cursa a fost antrenantă că am avut cu cine să intru în competiţie”.

Cei mai tineri alergători

Geta Ion, în vârstă de nouă ani, a ajuns la câteva minute diferenţă de surioara ei, Carmen Ştefania Ion, în vârstă de zece ani 10 ani. Amândouă aleargă de doi ani la CSS Galaţi şi sunt foarte mândre de asta. Cât despre Ştefan Ion Poteraşu, în vârstă de şapte ani, unul dintre cei mai puternici alergători, vă putem spune că este un sportiv complet: face înot şi karate, dar a făcut şi dans sportiv!

Nanul şi finuţa

Larisa Mihaela Nicodim, în vârstă de cinci ani şi şapte luni, nu a alergat singură, ci alături de nanul ei, Valeriu Cosma. „Am 57 de ani, alerg la veterani, sunt campion naţional de vreo şapte – opt ani neîntrerupt, la probele de 1.500, 800 şi 400 de metri. Fac spor din 1972, când mulţi dintre participanţi nici nu erau născuţi! Vreau să ajut tinerii să facă sport, să ajut sportul. Pentru mine cursa nu a fost grea pentru că am ieşit primul dintre veterani. M-au bătut vreo doi sportivi, dar nu aveam ce să le fac, de la 57 de ani la 18-19 e ceva diferenţă”, ne-a mărturisit Valeriu Cosma, care aleargă 15-20 de kilometri pe zi, şase zile din săptămână!

Felicitări tuturor participanţilor la Crosul tuturor vârstelor!

Citit 2021 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.