Luptătorii în scaun rulant / Crosul persoanelor cu dizabilităţi de Ziua Marinei

Luptătorii în scaun rulant / Crosul persoanelor cu dizabilităţi de Ziua Marinei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crosul dedicat persoanelor cu dizabilităţi, organizat pe Faleza Superioară, de Ziua Marinei, a reunit la start nu mai puţin de 30 de competitori, toţi membri ai Sporting Club Galaţi, împreună cu însoţitorii lor. Nimeni nu a furat startul, şi fiecare dintre participanţii la cursă, fie că era în scaun cu rotile, fie pe propriile picioare, a dat ce-a avut mai bun. Primul a ajuns la linia de finish Florin Diaconiţa, în vârstă de 37 de ani. „Nu a fost grea cursa”, ne-a mărturisit cu sinceritate, în condiţiile în care viaţa de zi cu zi îl obligă să se „antreneze”, adică să „dea la roţi”. Şi totuşi, măreşte viteza de deplasare a căruciorului cam două ore pe zi. Fiind membru al Sportig Club Galaţi, a mai participat la concursuri, cea mai bună performanţă a fost de 29 de secunde la suta de metri, la un concurs la Constanţa.

„Am fost al doilea? I-am dat şansa lui Florin să câştige că-i mai tânăr”, ne-a mărturisit vesel Bogdan Tudorel Eugen, de 38 de ani. Nu era deloc obosit: „A fost o cursă mai mult de distracţie! Cursele adevărate, cele competiţionale, sunt dificile pentru că trebuie să fac performanţă. Sunt mândru de majoritatea curselor la care am participat. Nu am fost mereu pe locul I, dar important este să fiu pe podium. Suntem toţi nişte luptători!”, ne-a mărturisit Bogdan Tudorel Eugen.

La fel ca şi finaliştii la crosul tuturor vârstelor, câştigătorii au fost premiaţi de Primărie, diplomele fiindu-le înmânate de către Silviu Bacalum, directorul Direcţiei Generale de Servicii Publice din Primărie.

Citit 1129 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.