Din gropile asfaltului, în hăţişul birocraţiei: Ce vă aşteaptă dacă vă stricaţi maşina pe drumurile publice

Din gropile asfaltului, în hăţişul birocraţiei: Ce vă aşteaptă dacă vă stricaţi maşina pe drumurile publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean a avut parte de un weekend de coşmar, după ce drumul său cu maşina a trecut printr-o groapa „uitată” de muncitori pe Centură * Obţinerea de despăgubiri este posibilă teoretic, dar implică nervi de oţel şi răbdare


Problema găurilor din asfalt nu este doar a gălăţenilor, dar absurdul unor situaţii parcă ne fac să tindem spre vârful topului când vine vorba de „surprize”. Fără a exagera câtuşi de puţin cu termenul „surpriză”, aducem în atenţie o situaţie semnalată de un gălăţean zilele trecute, după ce a avut neplăcuta experienţă cu o reminiscenţă a unei lucrări în dulcele stil „gospodăresc” al celor care cârpesc şoselele.

S-a întâmplat de Drumul de Centură, în timp ce gălăţeanul nostru se deplasa către Ţiglina 3. La umbra Viaductului, îl aştepta surpriza. „Şoferul nu a văzut groapa, rămasă probabil după nişte lucrări de asfaltare. Este adâncă de vreo zece centimetri şi are aproape un metru pătrat, dar nu este semnalizată în niciun fel. A trecut peste ea. Cauciucurile şi jenţile pe partea dreaptă, faţă şi spate, s-au făcut praf”, ne-a spus Cristian Obreja, proprietarul maşinii avariate.

Gălăţeanul s-a dus glonţ la Primărie, să afle ce trebuie să facă şi eventual să încerce primele demersuri pentru a-şi căuta dreptatea.

Complicatul hăţiş al recuperării banilor

La sediul municipalităţi, Cristian Obreja, în calitate de păgubit, a fost direcţionat pe la câteva uşi, pentru a afla, în cele din urmă, că trebuie să depună o sesizare la Registratură. Ca unul care nu a mai păţit aşa ceva niciodată, nu a ştiut că nu la uşa Registraturii din incinta Primăriei de pe Domnească nr. 68 trebuie să bată, ci la ghişeul de pe strada Fraternităţii, vizavi de BNR, sau să o trimită on line. Nici nu i-a spus nimeni, aşa că omul a rămas cu jalba nedepusă.

"Vreau să îmi recuperez banii, pentru că e vina celor care au făcut lucrarea aia, iar drumul e al Primăriei. Eu nu am CASCO şi nici bani nu am ca să îmi repar maşina pe cheltuiala mea!”, susţine gălăţeanul.

În această situaţie, va trebui să se înarmeze cu răbdare şi nervi, regulă valabilă, de altfel, pentru toţi cei care au ghinionul să îşi strice maşinile prin gropile oraşului. Depunerea unei sesizări la Primărie este doar primul pas pe care trebuie să îl facă ghinioniştii.

„De la Registratură, plângerea este direcţionată la Direcţia de Lucrări Publice şi Infrastructură. Acolo se verifică a cui e groapa, respectiv cine a contractat lucrarea, dacă e vorba de aşa ceva. Atunci, păgubitul trebuie să se îndrepte împotriva acelei societăţi sau firme. Cel mai fericit caz este când în culpă se află un operator privat, dar oricum este nevoie de o documentaţie destul de stufoasă şi de mult timp”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pe cale de consecinţă, dacă sunteţi dependenţi de maşină şi o eventuală avariere a acesteia v-ar pune în dificultăţi mari, ar fi bine să exersaţi ocolirea gropilor cu graţie sau, dacă totuşi răul se întâmplă, luaţi în considerare să scoateţi bani din buzunar, să vă faceţi asigurare sau să aşteptaţi câteva luni bune ca să fiţi despăgubiţi.

Citit 7107 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2013 08:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.