Cutremurele nu vin niciodată singure! Suspiciuni de contaminare a puţurilor din Izvoarele

Cutremurele nu vin niciodată singure! Suspiciuni de contaminare a puţurilor din Izvoarele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După câteva zile în care localitatea Izvoarele a fost zguduită sistematic de cutremure a căror sursă nu a fost deocamdată stabilită, noi necazuri se abat asupra localnicilor. Oamenii au observat în ultimele ore că apa din puţuri are o culoare ciudată şi un miros nefiresc, motiv pentru care au adus situaţia la cunoştinţa autorităţilor. Speriată că degradarea calităţii apei consumate de populaţie ar putea fi afectată de mişcările seismice repetate, conducerea comunei Slobozia Conachi a cerut ajutorul celor de la Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât specialiştii să dea un verdict competent.

„Am fost informaţi de către conducerea localităţii că apa din fântâni nu mai corespunde standardelor. Există o modificare a culorii, precum şi apariţia unui miros pregnant de sulf. Am fost solicitaţi să prelevăm probe din aceste fântâni şi în momentul de faţă echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică sunt pe teren pentru a preleva apă din puţurile de adâncime din localitate şi să analizăm atât din punct de vedere bacteriologic cât şi din punct de vedere chimic”, ne-a declarat marţi dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Analizarea mostrelor prelevate va dura câteva zile, iar autorităţile sanitare recomandă ca în această perioadă oamenii să nu mai consume pentru băut şi prepararea alimentelor apă din fântâni. „Recomandăm populaţiei să consume apă din surse alternative, eventual apă plată dacă mai există stocuri după evenimentele de acum două săptămâni. Dacă nu, să fie pusă la dispoziţia locuitorilor apă potabilă, astfel încât să nu avem îmbolnăviri”, a completat dr. Boldea.

Citit 3043 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.