VIDEO/ ArcelorMittal Galaţi a demolat Furnalul 2 în această dimineaţă

VIDEO/ ArcelorMittal Galaţi a demolat Furnalul 2 în această dimineaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a pus la pământ în această dimineaţă încă un furnal. Este vorba despre Furnalul 2, echipament inaugurat în 1969, care a fost operaţional timp de 39 de ani. Conducerea notificase autorităţile locale de mediu cu privire la această intenţie încă din luna martie a acestui an.

"Furnalul nr. 2 nu mai făcea parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare, Furnalul nr. 5 şi Furnalul nr. 3, cel din urmă oprit temporar în acest moment. Asemeni Furnalului nr. 1 şi Furnalului nr. 6, starea Furnalul nr. 2 prezenta ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor cât şi pentru mediu", justifică ArcelorMittal necesitatea demolării Furnalului 2.

Conducerea companiei susţine că, în acest moment, "doar Furnalul nr. 5, modernizat şi retehnologizat, poate produce la nivelul actual cerut de piaţă, la calitate ridicată, având costuri variabile la un nivel competitiv şi parametri reduşi de emisii”.

Citit 4315 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.