Ambasadorul Franţei soseşte vineri la Galaţi

Ambasadorul Franţei soseşte vineri la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Excelenţa Sa Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, se va afla vineri la Galaţi, unde va participa la cea de-a XIII-a ediţie a proiectului comunitar „Memorie Solidaritate Pace”, realizat de Fundaţia IKON Galaţi în parteneriat tradiţional cu Ambasada Franţei în România, cu Ministerul Apărării Naţionale, Prefectura, Consiliului Judeţului, Primăria, Muzeul de Istorie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Alături de ambasadorul Franţei în România şi delegaţia sa, la malul Dunării va poposi şi colonelul Jean-Mark Lavallee - ataşatul Misiunii Militare Franceze.

Oficialii străini vor participa vineri, la ora 10.00, la celebrarea Armistiţiului şi a eroilor din toate războaiele, la Careul Militar Francez din cimitirul Eternitatea, la ora 11.25 vor fi prezenţi la inaugurarea Pieţei General Berthelot din Micro 40 (la intersecţia Străzii Milcov cu Strada 1 Decembrie 1918), după care, la ora 11.55, va fi organizată o conferinţă de presă. De la ora 12.00, la filiala numărul 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii „V.A. Urechia” se va desfăşura o activitate cu tematică francofonă - „Valenţe ale cetăţeniei europene”, iar la ora 13.45 ambasadorul şi delegaţia franceză vor participa la manifestarea „Pagini de istorie, locuri de memorie”, de la Muzeul de Istorie Galaţi, unde va avea loc un Dialog despre Marele Război, Generalul Berthelot şi „Croix de la Guerre” pentru Galaţi.

În cel de-al 95-lea an de la Armistiţiul din 1918, Fundaţia IKON Galaţi a organizat, timp de o lună, dezbateri pe tema „Cetăţenia şi dialogul european” în şcolile din municipiul şi judeţul Galaţi „pentru a înnobila cu miracolul neuitării sacrificiul victimelor din toate războaiele şi pentru a reafirma dorinţa contemporană de cooperare şi pace”, a precizat Marioara Popa, preşedintele Fundaţiei IKON.

Citit 2255 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.