Victime colaterale ale datornicilor la întreţinere / Bun-platnicii, tot fără apă caldă şi căldură în pragul iernii

Victime colaterale ale datornicilor la întreţinere / Bun-platnicii, tot fără apă caldă şi căldură în pragul iernii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum am mai spus, există gălăţeni, nu puţini, care nu au datorii la întreţinere şi cu toate acestea nu au nici de căldură, nici apă caldă. Este situaţia mai multor locatari ai Asociaţiei 269, care nu vor beneficia de agent termic în această iarnă. Asociaţia este foarte mare, are în total 425 de apartamente, şi o datorie de aproximativ 22 de miliarde de lei vechi. O parte dintre locatarii acestei asociaţii au rămas fără apă caldă cu mai mult timp în urmă, alţii au început să se spele la lighean în urmă cu două săptămâni.

„Calorifere au fost golite de apă, aşa că nu mă aştept să primesc căldură. Am un calorifer electric, dar îmi este teamă să îl pornesc. Nu îmi permit să plătesc facturi mari la energie, pentru că este şi foarte scumpă. Stau îmbrăcată foarte gros pentru a nu îngheţa. Ar trebui făcut ceva pentru că nu se poate trăi aşa”, ne-a spus Eugenia Roşca.

Administratora Asociaţiei 269 cunoaşte nemulţumirile locatarilor. „Suntem una dintre asociaţiile cu datorii care a fost înştiinţată că nu va primi căldură în această iarnă. Societatea Apaterm cere plata în avans a contravalorii facturii din noiembrie şi decembrie 2012 pentru apă caldă şi căldură, facturi care se ridică la aproximativ 800 de milioane de lei vechi. Am vorbit şi cu doamna preşedintă şi, împreună cu preşedinţii de scară, vom face nişte comisii să mergem din uşă în uşă să vorbim cu datornicii. Avem şi acţiuni în instanţă şi ordine de executare, dar până la rezolvarea lor trebui să vorbim şi cu oamenii. Ne străduim să strângem banii pentru plata avansului, pentru ca oamenii să primească şi apă caldă şi căldură în această iarnă”, ne-a explicat Liliana Niculiţă, administrator la Asociaţia 269.

Deşi îşi doreşte să rezolve problema, Lilina Niculiţă ştie că va fi foarte greu să scoată bani de la rău-platnici. „Unii dintre cei care au datorii ne adresează injurii, unii promit că vor face tot posibilul şi vor plăti. Dar cea mai mare parte a datornicilor nu ne răspund la uşă, motiv pentru care nu avem cum să comunicăm cu ei. Noi am mai fost din uşă în uşă cu o comisie de la Apaterm, dar rezultatele au fost foarte slabe”, a adăugat femeia.

Când vine vorba despre soluţii pentru cei care şi-au plătit la timp întreţinerea, Liliana Niculiţă spune că „primarul le recomandă tabele cu semnături pentru branşament individual. Acum cred însă că este târziu. Din punctul meu de vedere, ar trebui făcute contracte individuale, atât la apă, cât şi la căldură, astfel încât să se poată acţiona doar asupra rău-platnicilor. Mersul la grămadă nu duce la nimic bun”.

Situaţia Asociaţiei 269 este asemănătoare cu a altor peste 50 de asociaţii din Galaţi. Din păcate însă, mulţi gălăţeni vor avea de suferit în această iarnă din cauza celor care, dintr-un motiv saul altul, nu au plătit serviciile de care beneficiază.

Citit 6089 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.