Guvernul a dat curs solicitării primarului Stan: Ajutor de 10 milioane de lei pentru încălzirea Galaţiului

Guvernul a dat curs solicitării primarului Stan: Ajutor de 10 milioane de lei pentru încălzirea Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, a obţinut, ieri, în urma întrevederii cu prim-ministrul Victor Ponta, un ajutor financiar în valoare de 10 milioane de lei din partea Guvernului, din fondul de rezervă al Executivului, cu ajutorul căruia populaţiei îi vor fi asigurate, în perioada următoare, apa caldă şi căldura. „Vreau să le mulţumesc premierului Victor Ponta şi miniştrilor din Guvernul României pentru promptitudinea cu care au răspuns rugăminţii noastre. Le-am prezentat situaţia critică în care ne aflăm şi le-am explicat de ce s-a ajuns aici şi că este nedrept să decontăm noi, actuala guvernare locală şi naţională, greşelile făcute de administraţiile anterioare”, a declarat edilul-şef al municipiului Galaţi.

Autorităţile avertizează: Neplata va atrage după sine sistarea căldurii

Chiar dacă Guvernul României a acordat municipiului Galaţi, la solicitarea primarului Marius Stan, un ajutor financiar de urgenţă în valoare de 10 milioane de lei, problema căldurii nu a fost rezolvată decât pentru o perioadă relativ scurtă de timp.

Autorităţile avertizează că, în cazul în care populaţia nu-şi va achita la timp facturile curente în această iarnă, sistemul de termoficare din Galaţi riscă să moară, iar zeci de mii de persoane ar putea îndura gerul în propriile locuinţe.

Mai mult decât atât, reprezentanţii administraţiei publice locale atrag atenţia asupra faptului că procesul de blindare a asociaţiilor de proprietari rău-platnice nu a fost întrerupt definitiv şi va continua, în lunile următoare, dacă oamenii nu vor face eforturi pentru a-şi achita restanţele la întreţinere. Mai mult, neplata facturilor curente va duce, conform autorităţilor, la sistarea căldurii în tot oraşul, chiar din luna ianuarie.

Pe lângă sprijinul financiar de 10 milioane de lei, oferit de Guvern, Primăria a mai subvenţionat sistemul de termoficare cu 11 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru plata restanţelor către Electrocentrale fiind alocaţi în total 21 de milioane de lei.

Citit 4037 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.